Bangkokinfo gästbloggar – Transportguide runt Bangkok (Del II)

Tuktuk
En av ikonerna för Thailand. Från början var det utan motor och kallades då samlor (tre hjul) och efter det att motorn hängdes på blev det Samlor Kreung, eller trehjuling med motor. Dagens namn tuktuk härstammar från det ettriga tvåtaktljudet. Många tuktuk finns i utkanterna av Bangkok där de fyller en viktig funktion och fraktar barn till skolan eller deras mammor till och från marknaden.

För turisten inne i staden kan det vara kul att testa en gång. Men tuktuks saknar den komfort som taxi erbjuder och egentligen finns det inga fördelar mot taxi då de inte kommer fram snabbare. Och jämfört med mc-taxi har den inga fördelar heller. Långsammare och oftast dyrare.

Förhandla om priset innan i fall du vill åka.

Idag förknippas ofta tuktuk med lurendrejeri. De står som hökar i turisttäta områden för att lura naiva turister till skräddare, guldaffärer, ädelstensbutiker och annat. Säg bara nej.


Song taew
Song taew är små pick-up truckar med två bänkrader på flaket med ett litet tak över. Inte så vanlig i centrala Bangkok, men finns ibland annat Chinatown och på andra platser. Song teaw betyder två rader vilket kopplar till de två raderna på flaket. Fasta priser som du kan kolla upp om du använder Song taew.

Buss
Bussnätet täcker hela Bangkok och är ett bra alternativ för budgetresenären och den som har tid. Bussar finns med och utan luftkonditionering och i olika storlekar från de små microbussarna till de nya stadsbussarna som går på etanol. Fråga hos turistinformationen efter busskarta. Billigaste transportmedlet men räkna med att resor, speciellt under rusningstrafik, kan ta timmar.

Minivan
Runt Victory Monument och några platser till står uppradade minivans som transporterar folk runt metropolen Bangkok. Många går samma sträckor som vanliga bussar medans andra kör till destinationer över hela Thailand. Dyrare men snabbare och bekvämare än den vanliga bussen.

Gästbloggare: Bangkokinfoblogg

För mer information om Bangkok besök www.bangkokinfo.se eller kolla in bloggen www.bangkokinfoblogg.se där vi uppdaterar kontinuerligt om aktuella händelser och det senaste inom stadens nattliv, nöjen, aktiviteter och sevärdheter.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.