London – Covent Garden och Neals Place

Ett av Londons mest populära område är utan tvekan Covent Garden. Här är det alltid full fart med gatumusikanter, ”statyer”, clowner och gycklare i en härlig blandning. Covent Garden Market har massvis av små butiker och marknadsstånd som säljer allt möjligt. Tycker du att detta är en aning turistigt så gå då vidare norrut mot Shaftesbury Ave.  Här emellan ligger flera gator med rolig shopping och annorlunda restauranger.


Covent Garden med små butiker. Marknaden ligger strax bakom. Bild lånad här.

Floral Street hittar du mängder av klädbutiker med lite lyxigare märken, Paul Smith mm. På Monmouth Street är butikerna lite mer bohemiga och där har bl a Gudrun Sjödén en butik. Men du hittar även Orla Kielys butik som säljer härliga väskor, kläder och mycket annat. På samma gata har även Kiehls en butik där du kan köpa sköna krämer och annat. Long Acré har mängder av modebutiker samt den härliga resebokhandeln, Stanfords som för övrigt har en reseblogg med flera tips. Precis norr om Covent Garden ligger Southamptons St där det finns allt för den friluftsintresserade.


Neal’s Yard är en mysig gränd i området runt Covent Garden.

En liten intim och mysig gränd är Neal’s Yard som ligger mellan Shorts Gardens och Monmouth Street. Neal’s Yard har fått sitt namn på 1700-talet från den brittiske politikern Thomas Neale som senare flyttade till USA. Här kan du framförallt hitta många restauranger som serverar ekologisk mat men det finns även en del alternativa butiker.

4 Responses to London – Covent Garden och Neals Place
 1. Linus Svara

  Om man ändå är i krokarna kan jag tipsa om Neal St som går söderut med start från Shaftesbury Avenues östra sida. Gatan består till stort sett nästan bara av skobutiker.

  • Hallin Svara

   Linus: TACK snälla för alltid lika bra tips!! Härligt med shopping : )

 2. Johanna Svara

  Bra tips!

  • Hallin Svara

   Johanna: Vad kul att du gillade tipset. Det är så mysigt runt Covent Garden!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.