Böcker om spa

Joda visst har jag, med viss hjälp, även hittar böcker om månadens spa-tema. Det har ju blivit lite av ett måste här i bloggen!


1. Spa hemma
Kanske att du blivit sugen på att åka på spa när du läst våra inlägg men inte har riktigt möjlighet att resa just nu så kanske boken SPA Hemma kan vara något för dig. I boken får du tips om tre olika helgkurer med olika inriktningar; för avgiftning, för avslappning och för energi. Kurerna är okomplicerade och behagliga. Rätterna man lagar är fräscha, lättlagade och ska rena och stärka.

2. SPA
Känner du att du har varit på flera olika spa här i Sverige och är sugen på att testa något utomlands. I boken SPA får du tips om härliga och lyxiga spa som är designade som om du kommit paradiset! Du kan även läsa mer om historien bakom vissa spa samt om termalbad. I boken hittar du bl a spa i Paris, Sydafrika, Bangkok och Texas. Många fina fotografier i den 352 sidor tjock boken.

3. Dricka Brunn
Ingrid Gustafsson på Resia i Strängnäs har delat med sig av nästföljande tips. Dricka Brunn är boken om gamla tiders spa då vattnet var grunden till hälsa. Att dricka brunna var populärt mellan 16-1900-talet. Till kurorterna kom alla slags människor. Vattnets innehåll av vissa ämnen ansågs särskilt viktigt men också att byta miljö och äta hälsosam mat Lär mer om hur kuroterna fungerade förr och hur man åkte för att behnadla sig med gyttjebad, elektricitetsbehandlingar och radioaktivitet (!). Mot 1800-talets slut började havsbaden att konkurrera ut brunnsorterna. Läs mer om hur man förr ”drack brunn”.

4. Vila i frid
Nästa bok som Ingrid tipsar om är Vila i frid av Sofie Sarenbrant. Yasuragi Hasseludden är känt för sin lugna och harmoniska atmosfär. En dag hittas en skådespelerska medvetslös i kvinnornas tysta tvagningsrum och dagen därpå upptäcks ett äldre par döda i rum 327. Inget av dödsfallen verkar vara annat än naturliga dödsfall men ägarna får onda aningar. När ytterligare ett dödsfall sker i de varma källorna uutomhus kopplas Emma Sköld på Nackapolisens våldsrotel in.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.