På spa i Pärnu, Estland

När jag ställde frågan till våra säljare om att tipsa om spa så ville Jenny Björklund (f.d. anställd)Resia i Västerås slå ett slag för Pärnu. Pärnu är en av de största semesterstäderna i Estland och lever naturligtvis upp ordentligt under sommaren med festivaler och aktiviteter. Pärnu är historiskt vacker stad med flera sevärdheter, bl a  Elisabetkyrkan som uppfördes i mitten på 1700-talet och Röda Tornet som är en del av Pärnus tidgare försvarsmur. Vid Röda Tornet brukar det även vara marknader. Det finns flera bra restauranger och man har ett rikt kulturliv med många gallerier.


Mysigt i Pärnu.


Många vill bada i på den långgrunda stranden på sommaren!

I Pärnu finns vita och barnvänliga stränder med strandpromenad som är härliga på sommaren. Pärnu fungerar året runt då man sedan början på 1800-talet öppnande sitt första spa och idag är en kurort av internationell karaktär. Läs intervjun med Jenny som har besökt fler av hotellen:

Hur reser man för att komma till Pärnu?
Till Tallinn kommer du med både flyg och båt. Därifrån reser du vidare med egen bil eller buss de 12 milen till Pärnu En bra idé är att kombinera resan med några nätter i Tallinn för lite shopping och sightseeing.

Berätta mer om hur det är att åka på spa till Pärnu.
På de flesta spa-hotell i Estland får du alltid träffa en läkare innan du påbörjar behandling. Detta för att du inte ska göra någon behandling som är olämplig för just dig. Själklart är detta inget måste om du är helt frisk och reser hit för ”lite bubbel i pool och massage”. På de flesta hotell håller behandlingarna hög kvalitet och det finns ett stort utbud att välja mellan, allt mellan aromamassage till 7-dagars rehabiliteringspaket. Många reser hit för att gå på s.k. medicinskt spa och inte bara för avkopplingen. De som arbetar på spa-avdelningar är välutbildade i sitt yrke för att kunna ge bästa möjliga behandling. Priserna brukar också vara cirka 40% lägre än i Sverige.

Flera av de stora moderna hotellen har gym, men inte alla. De hotell som mer inriktar sig mot medicinska behandlingar har ofta en pool för vattengymnastik, men inte mer. Nästa alla hotellen har en slatkammare, ett rum täckt från golv till tak i salt. Ska vara bra för bla luftvägsinfektioner och hudproblem.

Det finns även en behandling där man går in ett mörkt kylrum på mer än 100 minusgrader! Man stannar där ett fåtal minuter och har bara på sig badkläder, mössa, vantar och tofflor.  är allt man har på sig. Behandlingen ska vara bra mot reumatiska sjukdomar.


Tervis Paradiis ligger precis vid stranden.


Barnen gillar äventyrsbadet på Tervis Paradiis.


Många åker till Pärvu för att få medicinsk behandling.

Kan du berätta om hotellen.
Tervis Spa är ett 3-stjärnigt hotell stort hotell med fritidscentrum som har en 25-meters simbassäng, barnbassäng, japanskt bad, bubbelbad, vattengymnastikbassäng, olika bastur. Här finns även ett gym (5 eur/gång), skönhetsavdelning, gymnastiksal och flera olika sporter. Hotellet har även restaurang samt affärer och butiker.

Tervis Paradiis är ett 4-stjärnigt hotell som passar alla. Det ligger direkt vid stranden och har äventyrsbad med vattenrutschbana och hopptorn. Här finns även vanliga bassänger, bubbelpooler och bastur. Hotellet erbjuder träning i gym och och aerobicssal men även bowling och bordtennis. SPå skönhetsalongen kan du boka behandlingar av olika sort.

Viiking Spa är ett 3-stjärnigt hotell som har inriktat sig på spa-delen. Här finns bassäng, bubbelbad, tre olika bastur samt VIP-bastu med liten bassäng. Skönhetssalongen erbjuder många olika behandlingar samt frisör. Hotellet har en egen restaurang.

One Response to På spa i Pärnu, Estland
 1. Lisbet Tropp Svara

  Hej!
  Jag reprensenterar Reumatikerföreningen i Mariestad
  vi vill göra en resa nästa höst,Vi behöver ha läkarkonsultation,2,3 behandlingar per dag för att få bidrag,plus att vi vill ha tillgång till Svensktalande
  för att många av dom som reser med är äldre och inte så bra påEngelska.Vi skall vara 14 dagar kan du komma med en pris upp gift till mig vore jag tacksam.

  Mvh
  Lisbet Tropp

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.