Salzburger Hof i Badgastein

Ett av de vackraste hotellen i Alperna är utan tvekan Salzburger Hof i Badgastein. Hotel Salzburger Hof uppfördes av den italienske byggmästaren Angelo Comini vid förra seklet. Hotellet har utfört flera renoveringar och den senaste sommaren 2012. Hotellet har ett utmärkt läge vare sig du vill åka skidor eller vandra på sommaren. Salzburger Hof erbjuder även vattengymnastik, massage och mineralhaltiga thermalbad.


Kan inte bestämma mig om hotellet är vackrast på vintern eller sommaren!!

Passar både sommar och vinter
Hotellet omges av höga berg. På vintern har du nära till skidliftarna men även spår om du vill åka skidor på längden. På sommaren då endast snön ligger på bergstopparna är här grönt och frodigt vilket inbjuder till vandringar i bergen. Området erbjuder inte mindre än en 350 km lång vandringsled samt 55 almhütte där man kan stanna för att äta och vila.


Vandringar i magiskt vacker natur.


Eller varför inte utmana dig själv med forsränning och låta adrenalinet pumpa!

Större wellnesavdelning
Salzburger Hof har efter den senaste renoveringen fått en ännu större wellnesavdelning och erbjuder förutom poolen med relaxavdelning även bastu, bubbelbad, ångbad, vilorum samt en härlig terass. Det finns även ett fitnessrum med maskiner där du kan styrketräna. Behandlingar går att få ur ett stort urval, bl a olika typer av massage och bad, inpackningar och behandlingar. Det är förhållandevis bra priser, 30 min massage kostar 31 euro.


Spa-avdelningen är nyrenoverad

Felsentherme
Om du önskar ett större spa med större utbud så ligger Felsentherme inte långt från hotellet. Här kan du spendera en hel dag med olika bad, behandlingar eller träning för den som önskar.

Helande tunneln
När du är i Badgastein måste du göra ett besök i den helande tunneln i Rathausberg. I mitten på förra seklet var det några lycksökare som började gräva efter guld. Detta gjorde att man byggde en tunnel genom berget på 1.280 meters höjd. Dessvärre hittade man inget guld men man skulle snart upptäcka att luften i tunneln hade en läkande effekt. Det är de stigande luften och bergarternas temperatur som gör att värmen här inne håller 38 grader. Med tunneltåget åker man 2.5 km in i berget där man stannar för att låta kroppen värmas upp till 38 grader. Radonupptaget höjs och ökar cellernas metabolism. Hur länge man stannar beror på sjukdomsbild och värmekänslighet.  

På Resia säljer vi paket med STS där både boende och hotell ingår. Det finns även förmånliga halvpensionspaket att köpa till där det ingår en 5-rätters middag. Hör med din Resia-byrå för mer information.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.