Se Tutankhamun i Malmö

15 september öppnade den unika utställningen – Tutankhamum, graven och skatterna på Malmömässan.

Tutankhamun och gravkammaren med alla skatter blev en världskändis när han hittades 1922. Tutankhamums historia och mystiken kring en tidig död fascinerar än idag. I mer än 3.000 år låg han ouptäckt i sin grav i Konungarnas dal.

Utställningen består av mer än 1.000 mycket välgjorda repliker av föremål som fanns i graven, alla omsorgsfullt tillverkade av hantverkare i Egypten. De ursprungliga fynden hittar du på Egyptiska museet i Kairo. Förmodligen kommer de aldrig att flyttas med tanke på de enorma försäkringsbelopp som hade behövts. Det här är en fin chans att få se och komma nära föremålen som upptar en yta av 4.000 kvm. De visas med en audiovisulell effekt som gör den än mer spännande.

Biljetter kostar 165:- för vuxen på vardag och 195:- på helgen. Barn 6-15 år 75:- resp. 85:-. Förbeställ gärna biljetter här för att undvika köer. Utställningen pågår t om 31 januari 2013.

Vill du se utställnigen och kombinera med en nöjesweekend har vi två olika föreställningar i paket med hotell.
Vita hästen på Nöjesteatern med Claes Malmberg som kyparen Leopold i en operett som fått en ny och fräsch bearbetning. En härlig mix av nytt och klassiskt. Showbiljett & hotell fr. 1.215:-/person. Läs mer här.

Med en blandning av internationella schlager och rock´n roll hits bjuder Wallmans Grand de Luxe på en fartfylld show. En helkväll med god mat, allsång, skratt och en fantastisk show och upplevelse. En helkväll antingen fredag eller lördag. Dörrarna öppnar 18:15, showen startar 19:00 och avslutas 23:00 direkt därefter öppnar Discogolvet för alla danssugna! Showbiljett, 5-rätters middag & hotell fr. 1.675:-/person. Läs mer här.

2 Responses to Se Tutankhamun i Malmö
  1. Freedomtravel Svara

    Säkert intressant att se! När vi var i Konungarnas Dal i Egypten kunde man betala extra för att gå ner i Tutankhamons grav, men det kändes ganska onödigt med tanke på att det inte finns något där… alla skatterna finns ju som sagt på museum.

    • Hallin Svara

      Freedomtravel: Ja, det är tråkigt att andra länder har ”tagit sig för”. En hel del finns ju på British Museum. Hörde dock att de lämnat tillbaka många föremål till sina hemländer.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.