Selma Spa, Sunne

För några dagar sedan skrev jag om vår trendrapport, Resiabarometern. Där listar vi bl a fem av vinterns trender där ökat intresse för spa är en av dessa. I Resiabarometern har vår panel på 1.200 personer svarat på en mängd frågor. Vi bad dem även lista sitt favorit-spa.

1. Selma Spa +
2. Yasusragi Hasseludden
3. Varbergs Stadshotell och Asia Spa
4. Hotel Tylösand
5. Storhogna Hotel & Spa


Lobbyn på nyrenoverade Selma Spa.

Selma Spa mest populärt
På första plats kom alltså Selma Spa som var det första spa som byggdes i Sverige. De var inte bara först utan de är även det största i hela Norden. Här finns det inte mindre än 40 behandlingsrum. Man har precis blivit klar med sin efterlängtade renovering av både spa-delen och rummen.


Prova en spa-ritual vid ditt besök.

Nyhet – spa-ritual
En annan popoulär nyhet är de s.k ritualerna där du själv utför behandlinger steg-för-steg. Man kan välja på god morgon- respektive god kväll-ritual. Ritualen tar cirka två timmar och kostar 245:- med sex ekologiska produkter. Du följer ritualen med tvagning, pool, bubbelpool, skrubb, bastu, vila, ångbad, inpackning och ansiktsmask, örtbastu, torrbastu och etferföljande insmorning.

Härligt läge
Rossana Pilati på ResiaAffärsresor i Stockholm har varit på Selma och berättar vad det är hon tycker är bäst. Rossana tycker läget är härligt, naturskönt, bort från ”storstads-stress”, långt från affärer och annat som kan ”störa” avkopplingen. Hon tycker dock att det är en aning krångligt att ta sig dit med tåg. Egen bil är det enklaste.

Många olika behandlingar
Förutom spa-ritualen så finns det en hel del behandlingar att välja på, både för ansikte, händer, fötter, kurbad, kroppsbehandlingar och massage. Vi provade på några olika och vi var alla nöjda. Selma är ju väldigt stort och det blir sällan så mysigt som ett mindre spa kan bli men servicen är väldigt bra och vi kände oss väldigt nöjda med deras proffsighet.  Många familjer besöker Selma Spa men det finns utsatta tider för både barnfamiljer och för andra som vill ha lite mer lugn och ro.


Stora fönster i spa-delen.

Flera olika träningsmöjligheter
På Selma finns det också flera olika träningsmöjligheter. Träningsschemat är välfyllt med både styrkepass och mer avkopplande yoga, meditation och relax. Det finns även olika typer av vattengymnastik. På Selma Spa finns även ett stort gym och om du önskar en personlig tränare så kan du få det. Beroende på säsong så kan du även löpträna, åka skidor och cykla.   ? En av oss provade att vara med på ett aqua-pass i poolen. Mycket roligt. Gym finns och det finns det mesta för alla vare sig man är träningsnarkoman eller bara ta det lugnt.
Restaurangen känns ganska stor och opersonlig men maten var väldigt god. Förutom att äta i restaurangen kan du nu också välja att äta i Loungen vid entrén där det finns en speciell meny. När det gäller maten så har man tagit ett helperspektiv på näring och miljö och man väljer råvaor från Värmland. 

Trots att Selma Spa är så stort så upplevs de stora ”rena” ytorna som väldigt vilsamma. Stora fönster tar in mycket ljus och ger en härlig ”kontakt” med naturen. Jag kommer aboslut att åka tillbaka avslutar Rossana.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.