Hotell för vuxna

Efterfrågan på barnfria hotell ökar alltmer och charterleverantörerna är inte sena att haka på.

Fritidsresor kallar sitt koncept för Couples och för vintern fördubblar man sitt utbud med fler Couples-hotell. Precis som barnfamiljer har valt hotell med barnklubbar och aktiviter väljer vuxna hotell med likasinnade. Det senaste Blue Couples-hotellt som har kommit till ligger i Khao Lak och är redan väldigt mycket bokat.

Ving kallar sitt koncept för Sunprime Resort. Atmosfären andas lugn och det finns stora möjligheter att koppla av. Barn beskriver de här ställena som urtåkiga ställen medan vuxna som reser utan barn tycker de är underbara skriver Ving på sin hemsida. Man har en åldersgräns på 16 år på sina Sunprime-hotell. På samtliga hotell erbjuds Easy Travel som innebär att du redan på hotellet akn checka in ditt bagagae och få direkttransfer till flygplatsen. 

Även Apollo har ”vuxen-hotell” i sitt utbud. I utbudet finns 53 s.k duo-hotell. Här kan dock åldern på barn som tillåts följa med vara ner till 13 år. Apollo lägger ständigt till fler hotell i kategorin då de ser en stor efterfrågan.


Hur vill du ha det på din semester?

Jag har tidigare skrivit om barnfritt på flygbolaget där jag ställde frågan vad man egentligen tycker om det. Många ville dock ha ”avdelningar” ombord på flyget där barnfamiljer kan sitta. Nu är mina barn stora men jag minns att man ibland tyckte det var jobbigt att barnen störde då det började krypa i benen. Jag tror att man både som barnfamilj och vuxen utan barn egentligen skulle tycka det var skönt om man delade upp det på det här viset. Å andra sidan finns det många som tycker att barn är en naturlig del av livet och de bör absolut inte ske någon uppdelning.

Vad tycker du i frågan och hur tänker du när du bokar din resa? Tycker du det är bra att man delar upp hotell och flygresor. Du kanske t om tycker att man ska ha barnfria resmål!? Eller tycker du att frågan är fånig och tycker att allt ska finnas tillgängligt för alla, oavsett ålder? Kommentera gärna!§

Betygsätt inlägget:
Kategori: Hotell
Taggar:

4 Responses to Hotell för vuxna
 1. Marie Nyblom Svara

  Barnfria resmål?! Ska vi visa våra barn segregation mellan vuxna och barn?! Tycker detta är en förfärlig idé, skulle aldrig boka en resa med ett bolag som ”erbjuder barnfria resor”! Vi vuxna är redan ”duktiga” på att dela upp människor i önskade och icke-önskade. Känns tankegångarna igen…inte sitta bredvid färgad person, muslim osv. Ska vi nu tänka ”barnfritt” på flygbolaget? Tänk efter vad ni sätter igång för tankar!!!

  • Hallin Svara

   Marie Nyblom: Vi tar inte någon som helst ställning i den här frågan men kan ändå se att koncepthotellen växer och att det t om finns flygbolag som har barnfria flyg. Det är intressant att veta vad behovet egentligen är!

  • Helvi farmor och mormor Svara

   Barn ska naturligtvis vara med på resorna som vanligt. Men om vi som pensionärer åker ensamma väljer vi inte resmål med Bamseklubb och vattenparker.

   • Hallin Svara

    Helvi: Det är säkert så att det är ressällskapet som styr vilket boende man väljer!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.