Fira nyår – tre storstäder du kan räkna med

Fira nyår igen? Planera igen? Jepp. Ny klänning. Helst nya skor. Rätt frisyr. Och så ska man försöka hinna med allt. Planera maten, välja ut den rätta festen, hitta dit, och se till att inte missa tolvslaget! Alltid lika mycket att göra och planera, och inte har du väl glömt dina nyårslöften? Ifall du funderar på att fly till en storstad inför det stora tolvslaget, får du här några tips:

Fyrverkerier över Big Ben

Prag
Fest och romantik i Prag
Prag är definitivt en av favoritdestinationerna inför nyår. Här finns massa pubar och fester för den partysugna resenären, och lika många romantiska ställen för förälskade par. Den populära storstaden är det perfekta valet – full av en livlig och trevlig stämning inför tolvslaget. Självklart kan man satsa på spontanitet, först känna efter stadens puls, för att sedan vandra iväg på en spontan barrunda och sedan utforska klubbarna. Men det kan också vara en bra idé att istället förboka bord, för att inte riskera att missa hela festen.

Efter att du har hittat rätt till ditt utvalda ställe, kan du också börja fundera på vilken utsiktsplats du ska bege dig till för att se på fyrverkerierna vid midnatt. Du kan exempelvis vandra iväg till Gamla Stan och invänta det nya året tillsammans med den stora folkmassan på torget.

Här tipsas det om Prags nattliv och Prags officiella turistportal listar Prags många restauranger.

Fyrverkerier över Prag

Flodkryssning och jazzunderhållning
Något som också finns att boka, är en jazzkryssning längs Moldau. Ingen Resfeberian har testat det ännu, men det bjuds på underbar utsikt (över många av Prags berömda sevärdheter) och en rejäl dos av live jazzmusik. Dessutom ingår buffén i priset.

Boka flyg och hotell till Prag

Boka flyg till Prag

Boka hotell i Prag

Boka weekend till Prag

Berlin
Fyrverkerier BerlinDet sägs att Berlin kommer stå för den ultimata nyårsfesten i hela Tyskland. Resfeberbloggen har tidigare tipsat om nyårsfirande i Berlin. Kortfattat: den stora festen hålls mellan Brandenburger Tor och Siegessäule. Festen, som är ett av världens största event och årligen besöks av mer än 1 miljon människor, bjuder på internationella musikstjärnor, matstånd och en magnifik fyrverkerishow. Resfeber tipsar vidare om resor till Berlin.

Glömt outfiten hemma?
Friedrichstrasse för lyxigare shopping
Besök den franska gallerian Galeries Lafayette om du letar efter lyxigare butiker. Vila ögat eller shoppa, valet är ditt. Här hittar du kläder från Tiger of Sweden, Fendi, Chloé med flera. Adressen är: Friedrichstrasse 76-78, Mitte.

SOTO – killarnas lilla oas
Populär butik för män, med designers från bland annat Asien och Europa och stort utbud av olika stilar. Här hittar du allt från den eleganta jackan till ett par snygga Converse. Butiken finns på Torstrasse 72, Mitte (SoTo är en förkortning av South of Torstrasse).

Boka flyg och hotell till Berlin

Boka flyg till Berlin

Boka hotell i Berlin

Boka weekend till Berlin

London
Med sitt stora utbud av pubar, klubbar och events, är London det perfekta valet för festligt nyårsfirande. Spektakulära fyrverkerishower, otaliga restauranger och en mängd festligheter. Det är en bra idé att reservera platser på favoritrestaurangen eller -puben, för att inte riskera att det är fullbokat överallt.

Fantastiska fyrverkerier
Kom i god tid för fyrverkerishowen för att försäkra dig om att du får bra platser. Det bästa är att läsa på innan resan – utsiktsplatserna, transport under nyårsafton m.m. Läs mer på www.london.gov.uk/. Nyårsafton 2011/2012 fanns på plats över 200 000 ivriga besökare för att se på den spektakulära fyrverkerishowen vid Themsen.

Här får vi tips på Londons tio bästa klubbar, så det är bara att ta på dig din favorit-outfit och bege dig ut bland massan. DJ Kasra, som sägs vara en av Storbritanniens bästa DJ:s inom drum´n´bass (en genre inom elektronisk musik), har rekommenderat dessa klubbar i London. Trevlig läsning! Hoppas på du innan dess blir inspirerad av denna fantastiska fyrverkerishow:

Boka flyg och hotell till London

Boka flyg till London

Boka hotell i London

Boka weekend till London

Nu över till dig: Vad har du för planer – och reservplaner? Eller kan du inte riktigt bestämma dig?

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.