Tävling – vinn guideböcker från Svenska Moderådet

Nu är det tävlingsdags igen! Den här gången kan du vinna reseguider från Svenska Moderådet. Jag har tidigare skrivit om dessa guideböcker och delat med mig med några av tipsen. För dig som gillar att shoppa tror jag det blir svårt att hitta en bättre guidebok. Vill du dessutom ha tips på väl beprövade restauranger och tips på aktiviteter och annorlunda hotell så är det här boken för dig!


Vi har tre guideböcker i potten från London, Paris och New York, värde 250:-/styck. För att vinna en av böckerna så vill vi att du delar med dig av en shoppingupplevelse. Det kan antingen vara något som var oväntat prisvärt, något fynd man har gjort, en gata som gjorde stort intryck, en undangömd marknad, någon butik du vill tipsa om eller kanske något helt annat.

Skriv ditt svar som en kommentar och ange också vilken av gudieböckerna från Svenska Moderådet du önskar. Tävlingen pågår t om 28 september.

Tävlingen är avslutad!

25 Responses to Tävling – vinn guideböcker från Svenska Moderådet
 1. Ann-Charlotte Bengtsson Svara

  Jag skulle vilja tipsa om klädbutiken Loft i USA,när jag var i New York i maj shoppade jag loss där!Snygga kläder och inte så dyr prislapp.Är en kedja!!

  • Maria Sjödahl Nilsson Svara

   Hej!
   Var ligger den här affären och vad för sorts kläder hittar man där?
   /Maria

 2. Ann-Charlotte Bengtsson Svara

  Glömde ju skriva vilken bok,jag skulle vilja ha just New York om jag vann!

 3. Maria Sjödahl Nilsson Svara

  Hej!
  Jag och min familj (man och två tonårsbarn) ska förverkliga en resa som vi längtat efter att göra. Den kommer att gå till New York påsken -13. Vi läser på en massa för att så småningom kunna göra oss en reseplan och alla guideböcker är välkomna. Om jag vinner skulle jag vilja ha New York boken.
  /Maria

 4. Karin Ekstrand Svara

  Jag kan tipsa om Primark i London. Tonårsdottern hade såklart pejl på denna butik, men vi blev glatt överraskade i alla fall. Dom har väldigt mycket kläder och andra bra prylar, det är väldigt billigt. Allt var visserligen inte i vår smak, men vi fyllde lätt ett par stora kassar för under tusenlappen! Det vi handlade visade sig också hålla en helt, om inte t o m en riktigt bra, kvalitet. Inte illa!

  Om jag vinner så vill jag jättegärna ha boken om London.

 5. Siv-Britt Johansson Svara

  Palma är en jättefin shoppingstad. Jag har bott här sedan ett år tillbaka, och upptäcker nya shoppingstråk varje dag. Förslag på fina butiker: Pinko, Calle Nicolas 18, (fina kläder) och Rialto Living, C/Sant Feliiu 3C, (kläder, inredning mm). Det finns som sagt hur många fina butiker, men det skulle ta så mycket tid att skriva allt här. Det måste man själv upptäcka genom att besöka Mallorca och Palma. Helt underbar stad!!! Om jag skulle vinna vill jag helst ha boken om New York.

 6. Helena i Uppsala Svara

  I bazarerna i Damaskus har jag hittat mycket roligt, bl.a. hellånga paljettklänningar för 50 kr. Jag har en blå, en röd och en svart som jag sparat till promotionsbalen på slottet. Annorlunda klockor och väskor har jag också hittat där och riktigt fina prinsessklänningar till småflickor.
  Men nu är där krig …
  så en shoppingguide till London får det väl bli i stället.

 7. Inger Borg Svara

  Den shoppingrunda som etsat sig fast i mitt minne är när hela familjen åkte till bulgarien. det var 1979. E shoppingrunda till Varna var planerat. Först fick man på en lista skriva ner vad man ville handla. Efter detta en kur där betalning och utlämmning av varorna man beställt. Det var så långa köer men den upplevelse. Nu har det väl ändrat sig men då var det så mycket Öst man kan tänka sig.
  Har alltid velat resa till Amerika. Min far föddes där och att se ellis Island där mina farföräldrar det vore en drömm. Och Jisses vad jag skulle shoppa in the big apple.

 8. Lars Sjöberg Svara

  Paris och varuhuset Lafayette är elegans och flärd,
  Här Du finner allt i modets värld.

  Vid ev. vinst vill jag gärna ha boken om New York.

 9. Elin I Svara

  När jag var 15 år var jag för första gången i Paris. Det var den mest fantastiska stad jag någonsin hade sett, för att inte tala om shoppingen! Det mest slående var när jag och min tre klasskompisar hittar till skönhestkedjan Sephora. Det är en röd matta utrullad ner till entrén och i hela butiken står det personal som erbjuder en gratisprover av både parfym och smink. Vi kände oss verkligen som ”a million bucks” och ända sedan dess har jag längtat tillbaka till denna känsla av lyx och service igen.

  Och jag skulle bli glad för vilken som helst av de fantastiska guidebockerna!

 10. Natalie Johansson Svara

  Var ute på en liten roadtrip på Hawaii. Vi stannade på ett ställe för att äta lunch och träffar där på en man som tillverkar näsflöjtar (man spelar med näsan!).
  Efter en välbehövlig lektion i hur man spelar gick färden vidare och jag var en näsflöjt rikare!

 11. Natalie Johansson Svara

  Glömde säga att jag gärna vill vinna Parisboken, då jag ska flytta dig för att studera franska:)

 12. Vildana Basic Svara

  Galeries Lafayette i Paris. Ett paradis för shopping. Man kan vara där hela dagen utan att ha sett allt. Där finns kläder, skor, väskor, smink, parfymer m.m. Man kan gå och fika eller äta lunch. Själva byggnaden har mycket historia och arkitektur. Man får allt man vill ha utav en resa när man besöker varuhuset. Man kan ta en av sightseeing bussarna, eftersom området är välvärt ett besök och då får man en fin upplevelse av själva Paris :))))

  • Vildana Basic Svara

   Den guidebok jag skulle vilja ha är till London 🙂

 13. Sofia Sörensen Svara

  När jag, föräldrarna och syrran var i London för en massa år sedan letades det febrilt efter en snygg kappa till syrran vilket inte var så kul för mig. Jag strosade runt och provade en kappa på kul till mig själv när mamma utbrister: ”Men den då?” om kappan jag då har på mig och precis blixtförälskat mig i. Kappan inhandlas i svart till syrran och alla är nöjda utom jag. Dagen därpå släpar jag med mig hela familjen genom hela London för att inhandla den fina röda kappan till mig…!

  Vid en vinst vill jag gärna ha New York-boken! Resa inplanerad med sambon och han är nog inte lika tålmodig med att bli runtsläpad kors och tvärs så en prickfri shoppingplan är ett måste!

 14. Kristin Svara

  Bästa shoppingupplevelsen är alltid på auktion eller loppisrundor i Hälsingland. Här hittar jag alltid fina vintagekläder, vackra gamla möbler och retroprylar och alltid till fyndpris!

 15. Kristin Svara

  Glömde skriva vilken bok – helst New York guiden!

 16. Peter Svara

  Vill rekommendera UNI QLO som finns både i London och New York och har mycket prisvärda baskläder.

  Om jag vinner vill jag ha resguiden för London.

 17. Catarina Almqvist Svara

  Då en London resa under våren 2013 är under planering just nu , så skulle givetvis London guiden passa som handen i handsken.

 18. Annette Lindberg Svara

  Jag glömmer aldrig en New York-resa som blev min bröllopsresa för 24 års sedan. Det var så lätt att hitta eftersom gatorna är numrerade (förutom Broadway)och 5th Avenue har många lyxiga märken men även varuhus som t.ex. Macy’s och Bloomingdales. Jag drömmer om att åka tillbaka och skulle då helst vilja ha guideboken om New York.

 19. Micke Rehn Svara

  Mitt shoppingtips blir en stad och dess omnejd – Lissabon. Här hittar du allt, jag menar allt mellan himmel och jord och detta till bra priser för oss nordbor. Du väljer själv var du vill fynda men testa gärna ett av Europas största shoppingcenter som heter Colombo eller det lite mindre Vasco da Gama på det gamla Expo-området. Vill du fynda riktigt bra åker du till Alcochete där den största outleten i Europa ligger. Massor av kända märken till rena fyndpriser för hela familjen utlovas!

  New York-boken blir bra eftersom nästa resmål troligtvis går dit.

 20. Jens Svara

  Camden Market i norra London är en häftig och lite märklig upplevelse.

  Jag och min fru kom strövande längs kanalerna från Little Venice och ramlade in här utan att riktigt förstå var vi hamnat.

  Exotisk (och även helt vanlig) mat, märkliga ting från jordens alla hörn, kläder och New Age-prylar i en salig blandning. Och allt i den labyrintliknande marknaden.

  Om jag vinner, Paris tack!

 21. Micke Svara

  Harrods är ju underbart vid juletid.

  London skulle passa mig bra,nu när min älsta dotter bor och pluggar där.

 22. elisabeth Svara

  För många år sedan var jag i Paris med kompisar. Vi bodde i Saint Germain, ett enkelt hotell på en bakgata. Precis utanför porten var det en liten fiskmarknad varje morgon, det fanns allt, från fiskar jag kände igen, till snäckor och sniglar i alla storlekar och andra blötdjur som jag aldrig sett förut. Då utbildade jag mig till kock, så det var fantastiskt att få se den här lilla speciella fiskmarknaden. Så, lämna turistkvartern och ge bakgatorna en chans, det kanske dyker upp något spännande. Jag vill gärna vinna Parisguiden, för jag planerar att återvända till Paris i vår, efter 25 år.

  • Hallin Svara

   elisabeth: Underbart tips men tyvärr en dag för sent! Visst är det så att bakgatorna alltid är mer intressanta?!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.