Spa – Ystad Saltsjöbad

Ett annat av våra hotell i vår spa-katalog är Ystad Saltsjöbad. 20 meter från havet ligger ett av Skånes och Österlens mest moderna spa-hotell. Hotellet fullständiga namn Saltcreek Spa Ystad saltsjöbad är inte svårt att förstå efter att du har varit här på ett besök!


Hotellet har ett fantastiskt läge precis intill stranden.

Redan 1897 öppnade hotellet som från början var ett klassiskt badhotell för rekreation. På senare år har det moderniserats och spa-delen har utvecklats. I augusti satsade man ordentligt och slog upp dörrarna till en alldeles egen regnskog, The Creek Experience! I ”regnskogen” kan man få ansiktsmask med efterhängande ångbastu, bada i pool/lagun med lianer och vattenfall samt fotbad med salt från Döda Havet. Du kan också prova på hamam, det turkiska badet när man ligger på en marmorplatta eller varför inte en nordafrikansk bastu där du med kroppen i lera njuter av ångan. Avsluta med en regnskogsdusch där dina axlar masseras av vattenfallet.


Hotellet är byggt i Hamptons-stil. Här en juniorsvit.

Hotellet är inrett i ”Hamptons-stil” och intill hotellet finns en inredningsbutik, The Country House, där de säljer både möbler och prylar med samma tema.

Lilian Senntoft på Resia Hässleholm har varit flera olika spa men till Ystad Saltsjöbad har hon varit två gånger och det kommer säkert att bli fler!

Vad är det som gör att du gillar Ystad Saltsjöbad?
Hela konceptet! Läget är fantastiskt precis vid havet och spa-avdelningen är mycket trevlig. Maten (som ingår i paketpriserna) är väldigt god. Jag tycker också de håller bra priser på behandlingarna.

De har ju öppnat The Creek Experience men hur är den övriga spa-delen?
Spa-avdelningen är mycket trevlig med en stor pool, jacuzzi, kallbad, bastu, relaxavdelningar mm. Dessutom finns ett utomhusbad med riktigt varmt vatten med utsikt över havet och strandpromenaden – urmysigt! I den nyöppnade ”The creek experience” får man en två-timmars upplevelse/helkroppsbehandling med olika stationer där man får inpackningar, masker, ångbastar och provar olika typer av bastu. Det finns ett emormt utbud när det gäller behandlingar. Man kan till och med få sina tänder blekta!


Välkommen in till regnskogen – The Creek.


Poolen är bara ett av alla moment på The Creek.


Avsluta med en dusch i ”vattenfallet” som också masserar ryggen!

Finns det några träningsmöjligheter?
Det finns mängder av olika klasser att välja på, bl a taiqhi, qigong, yoga, vattengympa, spinning, bodypump och vattenzumba!

Hur är restaurangen?
Restaurangen ligger fantastiskt fint med stora fönster ut mot havet. Frukostbuffén är otroligt bra med massor av alternativ. I priset brukar det ingå 3-rätters middagar som har varit vällagat, välkomponerat och hållit väldigt hög kvalité.


Frukostbuffén är härlig!

Vi har paketpriser från 1.300:-/person där det förutom övernattning ingår frukost, 3-rätters middag samt tillgång till spa-delen. Läs mer här.

2 Responses to Spa – Ystad Saltsjöbad
  1. Kajsa Svara

    Kan varmt rekommendera YSB. Fantastiska himmelssängar där man kan slappa, duktiga spaterapeuter, fantastisk miljö och god mat. Ja, allt som ett spa ska ha.

    • Hallin Svara

      Kajsa: Det ser verkligen härligt ut och en nya spa-delen verkar ju väldigt intressant!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.