Julmarknad och shopping – New York och Berlin kallar

Vem mer längtar efter att fynda på mysiga julmarknader, den ljuvliga doften av nybakade lussebullar, glögg och så klart jultomten? Mysiga hemmakvällar i soffan och klassiska julfilmer – eller kanske en efterlängtad långweekend över till New York eller Berlin?


Resfeberbloggen har valt ut sina ”juliga” favoriter:

Rockefeller Center Trea Lighting
Var med när den kända julgranen tänds vid Rockefeller Center i New York! Tillsammans med tusentals andra kommer du ta del av denna uppskattade årliga tradition. 30 000 energieffektiva LED-lampor kommer att lysa upp den gigantiska granen, med den spektakulära stjärnan på toppen. Julgranen tänds onsdagen den 28 november, och förutom själva ceremonin, blir det uppträdanden från kända artister. Förra årets event gästades av Justin Bieber, Faith Hill och Tony Bennett med flera.

Julmarknaden i Bryant Park
Iväg på en långpromenad genom vackra New York, vandra bort till Bryant Park för den mysiga julmarknaden och den gemytliga julstämningen. Här kommer du kunna fynda och hitta den perfekta julklappen. Smycken, fina hantverk och mycket mer. Och vad gör barnen? De åker skridskor på den populära skridskobanan, mitt bland gigantiska skyskrapor. The Holiday Shops at Bryant Park öppnar åter den 26 oktober.

Julmässan på Grand Central med sina 750 000 besökare
Grand Centrals årliga julmarknad drar till sig otroligt många besökare, allt från lokala New York-bor till ivriga turister från hela världen. Fynda hantverk, julpynt och vackra konstverk! Den gigantiska mässan håller till inomhus, på Grand Central Terminal, med start den 12 november till 24 december. (stängt den 22 november Thanksgiving Day).
Behöver du hjälp med resa till New York? Självklart har Resfeber sina tips till din New York-resa.

Adventssöndagar på Winterfeldtplatz
Den 23:e julmarknaden på Winterfeldtplatz i området Schöneberg i Berlin, startar den 2 december och har öppet varje adventssöndag fram till jul. Handgjorda leksaker direkt från tomtens verkstad, fina smycken, konstverk och doftande tvålar för mamman… Förutom ett stort utbud av potentiella julklappar, finns här gottesaker för stora och små – rostade mandlar, våfflor och mycket mer. Marknaden har öppet från kl. 11.00 till 19.00 (adventssöndagar).
Julmarknader är nog en av Tysklands favorithobbyer, och resulterar i häpnadsväckande och underbara marknader. För resenärer med stor förkärlek till julmarknader, rekommenderas Berlin varmt. Resfeberbloggens andra favoriter hittar du i inlägget Julmarknad – upplev tyska traditioner i Berlin.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.