Tallinn – spa

Tallinn har haft spa-traditioner sedan 200 år tillbaka. Det är perfekt att på ett hotell med spa-del så man kan kombinera sin resa med andra aktiviteter och sevärdheter i den här charmiga staden.

Här nedan berättar vi om två alternativ men det finns naturligtvis många fler att välja på då spa-traditionen är viktig för estländarna.

Med Tallink Silja
Kan det bli enklare än att ta båten från Värtahamnen till Tallinn. Ombord kan du roa dig, äta gott och shoppa till fina priser.  På ett av Tallinns nyaste hotell Tallink Spa & Conference bor du bra strax utanför Gamla stan och har nära till sevärdheter, shopping och uteliv. På hotellet finns flera olika rum att välja på. I vissa sviter kan du även få egen jacuzzi på rummet! Förutom spa-delen så finns här även en restaurang och bar en högst upp i hotellet där du har fin utsikt över Tallinn.


Tallink Spa & Conference är ett stort hotell med bra läge i Tallinn.


Aqua Spa är ett stort område med flera pooler.

Lilian Senntoft (f.d. anställd) från Resia i Hässleholm har varit där!
Lilian berättar att hotellet har ett fantastiskt stort badområde med flera olika bassänger och olika typer av bastu. Hon tycker Tallinn är en otroligt mysig stad och att kombinationen med spa är suveränt.  Spa-delen heter Aqua Spa och här finns tre olika pooler. Dessutom finns en poolbar där du kan beställa en drink direkt från poolkanten. Det finns även en barnpool för de mindre gästerna.

Spa-delen har också ett Beauty center där du kan boka in dina behandlingar. Behandlingarna är mer åt det klassiska hållet med massage, ansiktsbehandling, manikyr och även frisersalong. priserna är lägre än i Sverige, t ex kostar en 90 minuters behandling med peeling och massage, ansiktsbehandling och fotvård 98 euro. De som behandlar pratar sällan engelska men det brukar gå bra med teckenspråk berättar Lilian.

Om man bokar ett paket så ingår tillgång till Aqua Spa och badrock finns att låna i alla rum.

Med flyg
Hos Resia säljer vi ett paket med boende från två nätter med frukost och fri tillgång till hotellets vattenpark, bastu och gym från 1.700:- per person. Vi hjälper även till att boka flyg vilket är ett smidigt sätt att ta sig dit på cirka en timme! Erica Jernberg (f.d. anställd)Resia Malmö har varit där och berättar att Meriton är ett stort och bra hotell med promenadavstånd till restauranger och affärer. Spa-avdelningen är stor och här finns flera pooler och mindre relax- och massagepooler av olika sorter samt  salta bad. Här finns även flera olika sorters bastu.  Hotellet erbjuder även träning i form av ett välutrustat gym samt pass på olika tider. Allt är öppet mellan 7-22.


Även Meriton är ett stort hotell med bra läge.


Köp till ett behandlingspaket med tre behandlingar.

Hotellet har även ett beautycenter. Hos Resia kan du köpa ett paket med tre olika behandlingar för 880:- men det går även att köpa enstaka behandlingar. Precis som på Tallink Spa & Conference är behandlingarna till cirka 40% lägre pris än hemma och av en mer traditionell typ.

4 Responses to Tallinn – spa
 1. Inger Borg Svara

  Min väninna har varit här och hon lovordade detta SPA.

  • Hallin Svara

   Inger Borg: Vad härligt! Har varit i Tallinn som är en underbart söt och mysig stad men tyvärr inte på spa!

 2. Guideitallinn Svara

  Pärnu är trots allt SPA staden i Estland. Även om Tallinn är värt ett besök för det

  • Hallins reseblogg Svara

   Guideitallinn: Så bra tips för den som stannar lite längre och vill uppleva mer. Tack!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.