Australienbloggen.se på besök – Tre dagar i Kapstaden Del I

Johan Drejenstam driver Australienbloggen.se och gästbloggar om hans fantastiska resa till Kapstaden med en mini-serie i fyra delar. Följ med på Johans spännande äventyr!

Kapstaden från ovan

Ibland åker mackan i golvet men landar med rätt sida uppåt! Plötsligt slår man sexor med alla tärningar! Ett, tu tre får man en högvinst i livslotteriet! Jag hade blivit tillfrågad om jag kunde göra en kortare jobbresa till Sydafrika.
”Det får väl gå”, svarade jag, men inombords jublade jag och gjorde upp planer. Inte tänkte jag flyga hela vägen till Sydafrika för att arbeta tre dagar på kontor och sedan susa hem igen. I mitt huvud hördes en röst säga: Kapstaden. KAPSTADEN! Jag måste till Kapstaden.

Några veckor bordade jag British Airways jumbojet på Heathrow med destination Kapstaden. Ett par timmar senare flög vi in över Afrika. För mig som aldrig satt min fot på den kontinenten kändes redan det magiskt. Mörkret hade fallit och man såg endast ljussken från små städer och byar i Sahara.
Efter en natt ombord med fläckvis sömn vaknade jag över Sydatlanten. Snart svängde planet in över Namibia och flög sedan längs med kusten in över Sydafrika och vidare ner mot Kapstaden. Något vimmelkantig stod jag kl. 6 på morgonen på flygplatsen och försökte ta in att jag faktiskt var i Kapstaden. Fortfarande efter ganska många resor runt om i världen tycker jag att det är svårt att fatta, att man kan kliva på ett flygplan i Europa och sedan gå av detsamma 12 timmar senare och befinna sig i USA, Asien eller som nu i Afrika.

Jag hade förbokat ett enkelrum på det centralt belägna Cape Town Backpackers och för säkerhets skull också beställt en taxi. Oombedd börjar chauffören direkt att berätta om det vi ser på väg in till stan. Jag hade läst om att Capetonians är stolta över sin stad och gärna berättar om den, och det visar sig stämma. När jag är framme vid vandrarhemmet har jag inte bara fått en sightseeing utan också en kortare föreläsning om stadens historia.
Det som ändå gör störst intryck under taxiresan är hur Taffelberget med angränsande Devil’s Peak och Lion’s Head ramar in stadens centrala. Taffelberget är delvis täckt av moln, men dess platta topp syns tydligt. Det ser väldigt mäktigt ut och jag längtar efter att få åka dit upp.

Del II publiceras 19/10. Häng med då!

Gästbloggare: Johan Drejenstam
Blogg: http://www.australienbloggen.se/

Taffelberget i Kapstaden

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.