Vann Spa, Bohuslän

Drygt två mil nordost om Lysekil ligger ett av våra mest bokade spa, Vann. Läget vid Gullmarsfjorden är helt fantastiskt. Spa-delen erbjuder inte mindre än sex pooler och kar i olika former samt tre sorters bastu. Här finns även relaxytor där du bara kan koppla av. Man erbjuder även träning med maskiner samt olika klasser. Vill du hellre resa under sommarsäsongen så finns mängder av utomhusaktiviteter. Hos Resia kan du köpa ett paket med två övernattningar med frukostbuffé, två 2-rätters middagar, fri entré till spa-avdelningen för 2.300:-/p.p.


Precis intill Gullmarsfjorden ligger Vann.

Lilian Senntoft på Resia i Hässleholm har varit där. Läs intervjun:

Berättta om Vann och varför du tror att det är ett av våra mest bokade spa?
Miljön är helt otrolig! När man kör dit så undrar man verkligen om man kommit till världens ände. Mitt i skogen hittar man detta stora hotell. När man checkat in och gått vidare in till restaurangen eller spa/badet så häpnar man! Utanför finns en fantastisk utsikt med vacker natur och Gullmarsfjorden som rinner precis nedanför hotellet, så otroligt vackert! På sommaren används uteserveringen och man erbjuder en grillbuffé som är otroligt läcker. Där kan man sitta hela kvällen och bara njuta av denna vackra utsikt.

Berätta om spa-delen.
Här finns många olika bassänger en stor bassäng (mycket barn när vi var där under sommaren), varm och kall bassäng, flera olika bastu att välja på varav en med stora panoramafönster över den vackra fjorden. Här kan man sitta hur länge som helst, helt magiskt. På sommaren är det dock mycket barnfamiljer så det blev ganska stökigt och högljutt i badområdet. Om man åker på andra tider än loven så är här säkert mycket lugnare. Men det fanns även barnfria om man ville ha det lite lugnare.


I bastun med panoramafönster kunde man sitta hur länge som helst!


Flera olika pooler att välja på.

Det finns flera olika behandlingar att välja på. Bl a finns en s.k Vann Ceremoni som man utför själv. Tillsammans med Vanns terapeuter väljer man produkter och planerar hur din ceremoni ska genomföras. Därefter följer man instruktioner i ett häfte till de olika momenten. Om man bor på hotellet så kostar ceremonin 55-450:- beroende på hur många produkter man väljer. Som mest kan man välja 10 produkter.

Finns det några träningsmöjligheter?
På bottenplan finns ett gym som är helt funktionellt men inte jättestort. Det finns även olika klasser att boka in sig på med yoga, qi gong, pilates och andra balanspass.

Hur är restaurangen?
Restaurangen med stora fönster vetter mot Gullmarn och från de allra flesta borden har du utsikt. Bra frukostbuffé där det var mycket att välja på. I paketen ingår 2-rätters middag. På sommarkvällarna när vi var där så hade de en grillbuffé som jag tror kostade ca 250:-/person. Det var mycket gott att välja på och finare råvaror som är kravmärkta och lokalproducerade. Olika sorters kött, varmrökt lax, räkor, kräftor och mycket annat.


Härlig grillbuffé på sommaren!

Hur är hotelldelen?
Det bästa med Vann är absolut läget och hur hotellet är byggt för att ”ta in” så mycket som möjligt av den fina utsikten. Rummen är ganska små och hotellet känns stort med långa korridorer. En aning trist men det glömdes snabbt bort av allt annat som var underbart!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.