Vägglöss på resan?!

Kanske ni såg Solsidan i söndags som drog igång för tredje säsongen. I avsnittet fick Mickan och Fredde vägglöss. Vägglöss kan drabba vem som helst. Det mest vaniliga är att man vid utlandsresor får med sig de otäcka krypen hem. 

 
Mickan flyttade till Grand Hotel när de upptäckte vägglöss hemma.

Anticimex är experter på området och delger här sina bästa tips för att undvika att få med sig vägglöss hem från resan:
Oavsett resmål kan du råka ut för att det finns vägglöss på hotellrum, vandrarhem, tågkupéer med mera. Vägglössen rör sig inom alla samhällsklasser och du kan därför möta dem inom alla kategorier av boendeformer. Förutom att betten kan klia rejält är vägglössen inte alltid lätta att bli av med. De lever av blod från människor och djur och söker sig dit de ostört kan bita oss – ofta våra sängar.

Det finns flera saker du kan tänka på för att undvika att få med dig vägglöss hem:
– Undersök sängen på hotellrummet, ta en titt vid till exempel sömmar. Om du ser små svarta prickar kan det vara spår av spillning från vägglöss.

– Låt dina kläder ligga kvar i resväskan. Lägg inte in dem i lådor och skåp.

– Förvara resväskan långt från sängen eller annan möbel som kan användas som sovplats, exempelvis bäddsoffa. Ställ den gärna på en avsedd plats så som en bock, som ofta finns på hotellrum. På så sätt ligger inte väskan på golvet.

– Låt väskan vara stängd. Nykläckta vägglöss är millimetersmå och kan lätt hitta en springa att krypa in och gömma sig i.

– Om du upptäcker vägglöss eller spår av desamma, be att få byta rum.

– Var uppmärksam när du packar innan hemresan. På så sätt kan du snabbt agera då du kommer hem.

I Anticimex webshop finns ett väggluskit som man kan ta med sig för att upptäcka de små rackarna. De säljer också en insektsfälla som även fungerar på andra småkryp.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.