Kosta Boda Art Hotel med spa

Mitt i Glasriket hittar du Kosta Boda Art Hotel där allt har sitt ursprung i glaset. Förutom hotell och restaurang finns här även ett spa. För hotellet gäster är det gratis men det går också att boka enstaka behandlingar och beroende på prisläge har du fri tillgång till spa-delen.  


Redan på fasaden av Kosta Boda Art Hotel ser man att man är i Glasriket!


Överallt hittar man glas!


Glasdekorationer.

Berätta om hotellet och dess omgivningar.
Det är framför allt glaset som facinerar. Hotellet kostade 250 miljoner att bygga och 50 miljoner veks av till glas. Sju mästare har inrett olika delar av hotellet i sin egna stil. Jag rekommenderar starkt att gå på en hotell- och glashyttevisning. Där får man förklarat för sig hur glaset tilverkas och uppmärksammar alla delar på ett helt annats sätt. Glasshop och outlet lockar också precis utanför hotellentren. Läget är mitt i de småländska skogarna där det finns många promenadmöjligheter men även att se på de andra glasbruken. Missa inte de mindre där man kommer närmare konstnärerna.

Hur är spa-avdelningen?
Spa-delen är smakfull men inte så mycket spa som andra hotell. Inomhus finns det en pool samt en varmare sittpool. Där ute finns också en pool samt en varm jacuzzi. Det finns två bastur och en relaxavdelning. I poolerna finns det en glasutställning!  Behandlingar finns också förstås men det finns nog andra anläggningar som har ett större utubud om man tycker det är viktigt. Det finns även en spa-shop om man vill köpa med sig produkter.


Inomhuspoolen med glasutställning!

Finns det några träningsmöjligheter?
Det finns klasser med vattengympa, Zumba, AfroPowerDance och olika yogaklasser. De har även ett träningsrum med vikter och maskiner som fungerade bra.

Hur är maten?
Vi åt buffén som var fin med stort utbud. Där fanns även äkta småländsk ostkaka till efterrätt som smakade gott. Jag rekommenderar en ”Differenceprovning ” – en vinprovning på ett annorlunda sätt där man provar två vita och två röda viner i en Kosta glas-serie. Först provar du vinet i ”rätt” glas, sen provar du vinet i ett annat ”fel” vinglas och får en helt annan smakupplevelse. Ett dyrt fint vin i fel glas kan alltså falla helt pladask. Mycket trevligare upplevelse innan maten än en traditionel ”förfest” på rummet och väl värt pengarna!


Fin buffé med småländsk ostkaka!


Differenceprovning – en annorlunda vinprovning.

Hur är servicen?
Den fungerade bra. Vår konferensvärd kunde även blåsa glas vilket var lite speciellt och roligt.


Glasbaren är verkligen något extra!

Är det något annat som överraskade dig vid ditt besök?
Man får inte missa ”glasbaren” med ca 4000 kg glasdekorationer. En stor upplevelse – framför allt på kvällen. Beställ gärna en ”Art Hotel Blue” drink när du ändå är där. Den är lika blå som glaset i golvet. Lite söt för min smak men den slank ner ändå…

2 Responses to Kosta Boda Art Hotel med spa
  1. Anna-Märta Israelsson Svara

    Jag har bott 2 nätter på glashotellet och tyckte att det var super. Härlig frukost. Trevligt att kunna åka ner och simma en stund och sedan träna. Den blå baren, mycket läcker. Jag njöt hela vistelsen.

    • Hallin Svara

      Anna-Märta Israelsson: Vad kul! Det ser verkligen fantastiskt ut!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.