Piemonte – mat, vin och vandring

Åsa Carlsson som arbetar på Resia i Varberg har varit med på en av Resias gruppresor som gick till vackra Piemonte med mat, vin och vandring som tema. Piemonte är en region som ligger i nordvästra Italien som är känt för sitt lokala kök, viner men även som Slow Food-rörelsens huvudfäste. Resans utgångspunkt var den vackra staden Limone som är en skidort uppe i bergen.


Äntligen är gruppen framme i charmiga Limone.

Under resan besökte gruppen flera vingårdar, bland annat en av Italiens främsta vinbyar, Barolo, men även den familjära vingården Poderi La Colina och Marchesi di Gresy. Under besöken på de många vingårdarna åts det även goda avsmakningsmenyer och lunch med italienska specialiteter i fokus. Ett besök gjordes även på Slow Food-rörelsen och Vinbanken som är en 2 000 kvadratmeter stor vinkällare. Planerade dagar och besök i olika byar varvades med fri tid för resenärerna i Limone under kvällstid.


Fin utsikt över Piemontes vinfält.

Efter att ha ätit gott och provsmakat mycket viner de första dagarna blev det även dags för den tredje delen av resans tema; vanding i Alperna. Bergen runt Limone bjuder på fantastiska vyer.


Det var kyligt under vandringen så jacka var ett måste uppe på 2000 meters höjd.


Både vädret och utsikten var av toppklass!

Resan präglades, precis som temat, främst av goda måltider, besök på vingårdar och vandring i vacker natur. Som en kontrast till det tillbringades sista dagen i Nice som bjöd på folkmyller, palmer, hav och storstad innan det var dags för alla nöjda och mätta resenärer att ta flyget hem till Sverige igen.


På standpromenaden i Nice.

/ Jenny

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.