Fyra resfebriga tips inför höstlovet

Nedräkning till höstlov och glada barn, gemensamma aktiviteter och efterlängtade weekendresor. Resfeberbloggen tipsar om två favoritstäder under hösten och några roliga aktiviteter.

Paris
Disneylands 20-årsjubileum
Den franska huvudstaden är en av Europas eminenta pärlor och en populär destination under hösten. Sagolika Disneyland fyller 20 år, och fram till den 31 december bjuds besökarna på magiska överraskningar – ett ypperligt tillfälle att besöka sagolandet. En helt ny ljusshow färgar Törnrosas slott, med regnbågens alla färger, och Peter Pan är självklart med! Aftonföreställningen ”Disney Dreams” får oss vilja flytta till ”Landet Ingenstans”. Pendeltåget RER A tar dig till stationen ”Marne-La-Vallée/Chessy”, direkt till Disneyparkerna.

Tigrar, elefanter och jonglörer
Gå på cirkus, och upplev en fantastisk show med Cirque Diana Moreno-Bormann. Det blir en storslagen föreställning med Paris största djurcirkus – titta på tigrar, kameler, strutsar och zebror. Mycket spänning, duktiga jonglörer och trapetskonstnärer, och många fler överraskningar. Cirkusen hittas på 112, rue de la Haie au Coq.

London
Det strandade piratskeppet
En utmärkt destination för en weekendresa tillsammans med barnen. Staden bjuder alltid på massvis av events, roliga barnaktiviteter och sevärdheter. Ett tips är lekparken ”The Diana Memorial Playground”, som öppnade den 30 juni 2000, och årligen besöks av 750 000. I mitten av lekparken finns ett gigantiskt, strandat piratskepp, och det finns mycket mer att upptäcka och utforska! Det som är bra att känna till, är att exempelvis glasflaskor, burkar, bollsporter, alkohol och rökning inte är tillåtet i parken. Lekparkens öppettider varierar, dubbelkolla gärna innan besöket. Närmsta tunnelbanestationer är High Street Kensington och Notting Hill Gate.

Träffa Bambi och vänner
Besök Belmont Children´s Farm, med över 30 djurraser. Här hittar du får, getter, grisar, kor och mycket mer. På farmen finns speciell mat att köpa, till att mata djuren. Caféet intill sägs servera Londons bästa våfflor! Och så kan man åka med barnen på en traktorfärd. En bra vägbeskrivning hittar du på farmens hemsida.

För att boka resa till London, klicka här.

För att boka resa till Paris, klicka här.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.