Spa – Yasuragi Hasseludden

Yasuragi Hasseludden i Saltsjöbaden bara 20 minuter från Stockholm är inspirerat av Japan och du märker det på hela upplevelsen och restaurangerna. Yasuragi betyder ”inre ro och harmoni” på japanska och det är verkligen något som präglar den här fridfulla och sköna osasen! 


Redan på väg in märker du att du har kommit till….Japan!

Du kan antingen köpa paket med övernattning (fr. 2.200:-) eller endast boka dag- alt. kvällsspa. I paketen ingår tillträde till japanska badet och aktiviteter enligt dagsprogram. Vill du köpa enstaka  behandlingar kan du göra det mån-to.     

När du checkat in får du badkläder, tofflor och en Yukata (japansk bomullsrock) som du använder under vistelsen och får ta med dig hem vid avresa. Yukata och tofflor används som klädsel under hela din vistelse, även under måltiderna. Även handdukar, schampo, balsam och tvål ingår.

Ingrid Gustafsson på Resia i Strängnäs provade på ett dagpaket när hon var i Stockholm senast. Läs hennes berättelse här: 

Vi checkade in vid 8:00-tiden på morgonen och när vi gick vid 16:00-tiden kändes det som om man varit borta en vecka… i Japan. Vid in checkningen får du en Yukata, japansk bomullsrock, och badtofflor samt om du vill en baddräkt/badbyxor om du glömt det hemma. Allt det här kan du ta med hem som ett minne.

Du går in in omklädningsrummet byter om, låser in dina värdesaker och mobilen förstås om du inte lämnat den hemma (!) och spenderar sedan hela vistelsen iklädd bomullsrocken, tofflorna och baddräkten. En bra tanke; då blir alla lika… mamma, pappa, kollegan, chefen, kompisen. Alla är likadana och behöver inte flasha med dyraste bikinin.


Härligt avkopplande och stillsamt i Ryokan.

Det här är ett Ryokan i Sverige. Sedan medeltiden i Japan har det funnits Ryokan, ett slags värdshus där du kan koppla av i avskildhet och njuta.

Du går in i badrummet och skrubbar dig i kallt, varmt vatten sittandes på en låg träpall. Går in i en torr och/eller ångbastu. Sätter dig i en stenbelagd bubbelpool och går sedan ut i bad/poolhuset. Du kan simma några längder, vila ut på en solsäng eller gå ut och gå ner i en 30-gradig varm stenbelagd pool. Så häftigt att  ligga där medan snöflingorna dalade ner och istapparna glittrade i solen. Stillsamheten, tystnaden… du börjar få ro i själen. Antagligen därför som alla pratar tyst med varandra. Man går liksom in i sig själv…


Färsk frukt och grönt te finns alltid framdukat.

Utanför badhuset/poolhuset finns frukt uppskuret och du kan ta grönt te på en buffe. Här finns några massage-stolar uppställda. Värt att prova. Du lägger dig ner, drar en filt över dig, trycker på knappen och vaggas sakta fram och tillbaka. Här spelas låg japanskinpirerad musik.

Efter badritualen, kan du välja mellan olika aktiviteter eller boka en behandling men förboka gärna om du vill ha en behandling då det kan vara fullbokat.

Aktiviteterna behöver du inte skriva upp dig på. Jag valde Klangresa; en avslappnande stund med tibetanska klangskålar. Du ligger på golvet och lyssnar på olika klanger från skålarna. Låter kanske larvigt men det var otroligt avkopplande. Klangerna har läkande verkan på olika kroppsdelar.

Vi åt lunch vid 12-tiden. I restaurangen sitter vi alla iklädda våra japanska bomullsrockar och tofflor. Avkopplande. En buffe med småplock, god sushi samt en varmrätt. Mycket vällagat och gott.


Maten är inspirerad av Japan och Asien.

Efterlunchen värmde jag upp mig i torr bastun. Simmade lite, satt i massage-stolen och hann med Do in. En slags självmassage som väcker muskler och blodkärl.

Vi checkade ut vid 16:00-tiden och var som sagt helt i harmoni och helt avslappnade.

2 Responses to Spa – Yasuragi Hasseludden
  1. Karolina Svara

    Tänk på att det är helt perfekt att boka in en helg på Yasuragi i december! Underbar avkoppling mitt i julstressen. Var där vid denna tid för några år sedan och det snöade när vi satt i de varma utomhusbaden!! Surreal but nice!!!

    • Hallin Svara

      Karolina: TACK för tips. Det ser verkligen härligt ut och ett perfekt ställe för avkoppling i ”storstan”!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.