Vinnare av resan till Sydafrika

Under september anordnade vi en tävling på vår Facebooksida tillsammans med Jambo Tours. Vinsten var en rundresa, Natur, kultur & vilda djur till Sydafrika. Den lyckliga vinnare heter Kajsa Rasmusson från Mattmar i Jämtland. Idag fick hon hämta ut guldbiljetterna som hon hade lyckats klura ut var de låg gömda på kartan. Kajsa kommer att dela med sig av sina upplevelser här i bloggen men redan nu har jag fått en pratstund med Kajsa. Läs intervjun.


Kajsa (till höger) är den lyckliga vinnaren av en resa till Sydafrika. Här får hon biljetterna av Karin Andersson på Resia Östersund.

Redan vid första ledtråden lyckades du klura ut var guldbiljetterna fanns. Berätta hur du tänkte?
Jag läste noga igenom vart vinstresan skulle gå därefter läste jag noga igenom tävlingssidan samt först ledtråden. Det var guldbiljetterna jag tog det på och gjorde kopplingen till den gamla guldgrävarstaden Pilgrims Rest som man besöker vinstresan.

Är det din första resa till Afrika?
Jag har varit i norra Afrika, Marocko och Egypten tidigare. Förstår att det skiljer sig en hel del mot södra Afrika.

Vad är det som lockar med Afrika?
Jag har alltid längtat till Afrika och det är framförallt djuren och naturen som lockar. Har alltid följt alla TV-program och när jag är på genomresa i Sverige försöker vi alltid besöka minst en djurpark.

Vad är det mest under resan som du ser fram emot?
Eftersom jag är väldigt djurintresserad så får jag nog säga safarin. Men allt annat lockar också förstås väldigt mycket.

Vad packar du med dig?
Har förstått att man ska packa ganska lätt och ta med sig praktiska och funktionella kläder. Då jag sparat en tid för en resa till Afrika så kommer jag nog att använda en del av pengarna nu att köpa en bra kamera med ett långt objektiv. Även en bra kikare packar jag ner.

Vad tror du att du har med dig i resväskan på vägen hem?
Jag har hört att det ska finnas fina tyger och dukar. Brukar också på andra resor köpa med mig något smycke som man faktiskt kan använda och inte bara ställer undan så det hoppas jag kunna hitta.

Vem är den lyckliga som får följa med?
Min sambo är flygrädd men har lyckats övervinna detta och följer med på resan. En sådan här resa kan man ju inte tacka nej till!

Vilka minnen tror ni att den här resan kommer att ge er?
Framförallt tror jag vi båda kommer att tycka att djuren och naturen är fantastiska. Det ska bli så spännande att den här gången få se djuren ”på riktigt”. Jag tror också att resan kommer väcka en lust av att se ännu mer av Afrika.

Vi ser fram emot att få höra mer av Kajsa. 30 november reser hon iväg på sin drömresa!

3 Responses to Vinnare av resan till Sydafrika
 1. Kajsa Svara

  Tack snälla!
  Är såååååå lycklig!

  • Hallin Svara

   Kajsa: Grattis än en gång och det ska bli så spännande att få veta mer om din resa!

 2. [...] där vinsten var en rundresa till Sydafrika med Jambo Tours. Vinnare av resan var Kajsa Rasmusson. Här ... blogg.resia.se/2013/01/12/guldbiljetterna-till-sydafrika

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.