Tävla och vinn boken Kap till Kairo

Efter att vi haft Sydafrika som resmål har mitt intresse för Afrika ökat. Ett intressant sätt att få veta mer är att läsa Görrel Asplund och Andreas Karlssons bok ”Kap till Kairo”. De har med sin Landrover kört från Kap till Kap och fört anteckningar längs vägen. Boken skildrar deras deras genom Afrika upp till Kairo. Båda författarna är journalister och Andreas även fotograf så boken är rikt illustrerad med underbara bilder. Boken har jag recenserat i ett inlägg här.

Är du också intresserad av att läsa boken? Just nu lottar vi ut tre böcker här i bloggen. Det enda du behöver göra är att svara på frågan vad du helst skulle vilja se i Afrika. Skriv ditt svar som en kommentar i kommentarsfältet nedan senast 14 oktober. Vinnarna presenteras här i bloggen kort efter att tävlingen avslutats.

Tävlingen är avslutad!

40 Responses to Tävla och vinn boken Kap till Kairo
 1. Hans Björkman Svara

  Snön på Kilimanjaro försvinner och Afrika blir allt torrare. I Victoriafallen minskar vattenmängden, men ännu finns de kvar. Jag vill se dem innan de torkar ut helt!

 2. Åse Nyström Svara

  Hmm, om jag bara ska välja ett så är det Abu Simbeltemplen!
  Bland Ramses tår lekte jag som barn (7-9 år)då min pappa arbetade där för VBB ihop med Unesco för att flytta upp templen till en säker plats med ett konstgjort berg, då Assuandammen skulle byggas.
  Jag vill väldigt gärna återse dessa tempel i vuxen ålder. Och det skulle vara roligt att få ha med min pappa som kan berätta.
  När man är barn så tänker man inte på storheten i detta utan det var ”bara” hemma för mig!

 3. Inger Borg Svara

  det jag helst skulle vilja se i Afrika är dom vilda djuren.

  Kram från Inger

  • vanja eriksson Svara

   Efter att nyss ha upplevt naturens under i Namaqualand så vill jag gärna dit igen.
   Det är så fanthastiskt att gå omkring i semiöknens enorma blomning efter regnen o allt bara exploderar och allt bara finns där. Inngenting är planterat eller planerat av mnniskor. Det är naturens eget underverk.
   Vanja

 4. Anneli P Svara

  Jag skulle helst vilja se Pyramiderna i Egypten.

 5. Anja Svara

  Jag och min familj skulle gärna vilja se alla vilda djur. Framförallt zebror, lejon och giraffer i deras rätta miljö.

 6. Elisabeth Svara

  Jesus där uppe högt i det blå,
  han borde besök av mig få.
  Han som har Limhamns påbrå
  kan ju inte övergiven få stå.

 7. Lars Sjöberg Svara

  Efter mer än 45 år av kärlek och lycka,
  Tänk att då sin hustru få smycka,
  Med resa till Afrikas djur,
  Tänk om jag hade så´n tur.

 8. Fahlgren Svara

  Africa är en faschinerande kontinent
  jag har länge velat resa till senegal i västafrika
  för att se alla fåglar samt dansa till rytmen av trummor

 9. Ritha Andersson Svara

  Jag och min dotter längtar efter att åka ut på safari bland de vilda djuren och träffa lokalbefolkningen. Vilken upplevelse det skulle vara !

 10. Britt Bull Svara

  När jag var liten fick jag en bok, skriven av Astrid Lindgren, som heter ”Sia bor på Kilimandjaro”. Det var en bok med fotografier och Sia var en söt liten flicka. Jag ville bli hennes kompis. Tack vare den boken har jag alltid längtat till Kilimandjaro. Kanske kan jag hitta Sia. Om hon lever är hon i 60-årsåldern.

 11. Helena i Uppsala Svara

  människor – och deras klurighet att klara vardagen trots knappa resurser

 12. Ingrid W Svara

  Tänk att få se lemurer i sin rätta natur på Madagaskar. Lemurer finns bara här och hur länge till???? Det finns så många olika sorter som jag bara sett på TV och att få se dem ”in real life” skulle vara en önskedröm som slår in!

 13. Marie Svara

  De vilda djuren som vi såg i Sydafrika längtar jag efter att se igen, denna gång i större omfattning och i dess ”rätta” element – Serengeti och Ngorongoro.

  Längtar till Tanzania, drygt två månader kvar!

 14. jennie josefsson Svara

  Hej!

  Jag vill se alla glada och nyfikna barn som tittar undrande. Jag vill se alla grönska som påminner om Sverige ”mellan hägg och syrén” och den röda jorden. Jag vill se lugnet och gemenskapen mellan människor.

 15. Helen Bauer Svara

  Hejsan

  Det finns såååå mycket jag skulle vilja se i Africa, men aldra hellst skulle jag vilja se dom vilda djuren, speciellt giraffer.

 16. Irene Svara

  Alla fantastiska djur .

 17. Michael Svara

  Allt helst på en och samma gång.

 18. Rebecca Svara

  Jag vill se Viktoriafallen

 19. Amanda Svara

  vulkanen Pico den vill jag se

 20. Jan Nilsson Svara

  Ila de Mocambique

 21. ml everstedt Svara

  Jag har rest i egypten un der många år sett o upplevt de mesta,dock har jag två platser där jag ej varit o som jag måste se,gärna stanna ett par veckor,Shiwa oasen e den ena platsen,o dit e jag på väg förhoppningsvis nu snart,o sen e de Gilf Gebier,en ökenresa utöver de vanliga

 22. Micke Svara

  Jag skulle vilja se vildmarken och alla fantastika människor som klara av att bo och leva med de knappa resurser som finns.

 23. Lena Persson Svara

  Till Kenya på safaritur,
  för att se vilda djur
  i sin rätta natur
  och inte i bur.

 24. Lena Heiwall Svara

  Efter att ha läst alla böcker om Damernas Detektivbyrå vill jag besöka Botswana och få träffa landets människor men också se naturen med den underbara floran och faunan.

 25. Anders Andersson Svara

  De vilda djuren på savannen i Kenya eller Sydafrika.

 26. Camilla Schöld Svara

  Jag skulle jättegärna vilja se St: Lucia som ska vara helt fantastiskt. En fin blandning av fin natur, härliga vilda djur och såklart vackra stränder! Drömmen kommer att bli sann i januari, längtar massor:-)

 27. Marie Gunér Svara

  Jag vill opp på Kilimanjaros topp,
  och göra ett litet glädjehopp!!!
  Också göra gott på ett barnhem i Uganda,
  samt träffa några gorillor när jag vandra´

 28. Lisa Svara

  Robben Island, där en historisk person har varit internerad. Jag vill dit för att över hans insatser bli ännu mer imponerad.

 29. Zofia Svara

  Jag kan inte komma på något som jag inte vill se i hela världen, men det som står högst på min lista är Skelettkusten i Namibia.

 30. Victor Bengtsson Svara

  Jag skulle helst vilja bestiga Kilimanjaro och sedan kolla på utsikten!

 31. Annika Svara

  Alla zebror och gnuer i migrationen när de korsar Mara eller Grumeti River!

 32. Ellinor Torandt Svara

  Jag skulle vilja åka till Afrika o se all den glädje som befolkningen besitter trots små tillgångar.

 33. Elisabet A. Svara

  En rejäl safari är min dröm,
  så länge pengarna fattas, resan glöm.
  Men inspiration gör mig vis och klok,
  det kan jag ju få i denna fina bok!

 34. Niklas Svara

  Jag lockas av savannernas vidsträckta slätter,
  och stjärnhimlen under ekvatorns kolsvarta nätter,
  samt synen av Saharas oändliga dyner av sand,
  och resan längs Nilens pyramidklädda strand.
  För oavsett myllrande städer eller fuktig regnskog,
  är Afrika en kontinent som man inte av kan få nog,
  och skildringen av en resa mellan Kairo och Kapstaden i söder,
  hos mig stort intresse och upptäckarlust föder!

 35. Helen Svara

  Ingen tvekan alls: The Big Five!
  Tänk att få se djuren där de hör hemma.

 36. Jan Lahti Svara

  Det finns massor i Afrika som jag skulle vilja uppleva. Har tyvärr bara hunnit med Egypten, så det finns många länder kvar att uppleva. Mest av allt skulle jag nog vilja besöka Senegal eller något annat västafrikanskt land.

 37. Siv Viberg Svara

  Jag vill se rytmen i blodet hos människorna.

 38. Minett Svara

  Jag skulle vilja glida fram i en båt längs Okavangodeltat i Botswana och förhoppningsvis få närkontakt med djuren. Har jag turen att få se ”The big five” är det en bonus.

 39. Fredrik Svara

  Jag skulle vilja upptäcka något som får mig att känna att allt man trodde var så mycket bättre. Att känna 100% känsla när intryck möter verklighet. Att få ta del av en kultur, förståelse och skillnader från det liv jag lever i Sverige och ta med mig i den resa som är mitt liv…

  Mvh.
  Fredrik

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.