Barcelona – annorlunda sightseeing

Barcelona är en stad där det finns mycket att se och upptäcka. Förutom sevärdheter som La sagrada familia, de kända gatan La Rambla och Gaudis arketiktur är det många som fångar kulturen i form av matupplevelser. Här kommer tips på två sightseeingturer man kan göra för att ta del av Barcelonas mat och vinupplevelser på ett annat sätt än att sätta sig på en restaurang.

Tapas sightseeing
När man befinner sig i Barcelona är det ett måste att prova på den spanska specialiteten tapas, som är smårätter. Ett sätt att göra det på är att delta i tapas sightseeing, som är en guidad tur genom Barcelona med stopp på flera tapasbarer. Turen ger inte bara en spansk matupplevelse utan man får även chansen att på vägen mellan tapasbarerna uppleva den otroliga staden genom att vandra i Barcelonas olika kvarter som bjuder på olika arkitekturupplevelser och atmosfärer. De flesta arrangörer som anordnar Tapas sightseeing erbjuder turen med en engelskspråkig gudie och man kan även få privata turer och i grupp. Priser för Tapas sightseeing varierar beroende på vilken arrangör man väljer och vad man efterfrågar. De flesta turer kostar mellan 500-1000 kr per person och kan bokas hemifrån innan resan.  


När man äter tapas beställer man in flera smårätter.

Cava sightseeing
Något man kanske inte alltid tänker på när man besöker Barcelona är närheten till området Penedès. I Penedès, som ligger strax söder om Barcelona, finns det många fina vingårdar. Penedès är känt för sitt vin i världsklass, men är egentligen mest känt för sin Cava.  Man kan säga att Cavan är Spaniens motsvarighet till Frankrikes champagne. På dessa vingårdar kan man gå guidad tur, både med mat och vinprovning inräknat men även utan. När man åker på Cava sightseeing i Barcelona besöker de flesta arrangörer den kända vingården Freixenet där det finns en 20 km lång vinkällare, och där kan man även få lära sig mer om hur vin tillverkas och smaka på de lokalt producerade vinerna. Andra vingårdar, som vissa turer kombinerar besöket på Freixenet med, är exempelvis Bodegues Jean Leon Winery och Bodegues Torres Winery. De flesta turer görs i grupp och priserna varierar från 500-1500 kr per person, i vissa fall är priserna per grupp och då kan priset bli högre vid färre deltagare. Om man vill gå rundturer på vingårdarna är det bäst att åka på organiserade sightseeingturer.


I Penedès kan man vandra på vingårdarna.

/ Jenny

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.