Spa-tema i oktober

Sommaren är en bit bort och hösten är i full gång då drar vi igång med spa-tema. Under hela oktober så kommer vi dels titta närmare på spa i Sverige. 17 av dessa har vi samlat i en katalog som finns i närmsta Resia-butik men de finns också samlade på resia.se.


Hämta nya spa-katalogen i vår butik!

Vad innebär det egentligen att åka på spa och vad kommer egentligen ordet från?
Ordet spa kommer från det latinska salus per aqua som betyder hälsa genom vatten. Det är just vattnet som är upprinnelsen till vår spa-kultur. Vattenbrunnar med mineralhaltigt vatten och termalbad samlade människor på flera håll redan under antiken. Detta spred sig över Europa och skapade spa-kulturer som lever än idag. I slutet av 1600-talet öppnade Sveriges första brunn med hälsobringande vatten, Medevi Brunn.

Att gå på spa kan betyda olika saker. Man kan antingen resa till anläggningar utomlands för att vara borta en längre tid och kanske kombinera resan med andra upplevelser. Under en kryssning är det många som provar på fartygens spa-avdelningar medan andra stannar hemma i sitt egna badrum och ordnar en spa-kväll med lavendelbad och annat. Det vanligaste  sättet är nog att åka bort under en weekend här i Sverige för att helt enkelt komma bort från stressen och koppla av under några dagar med god mat, sköna behandlingar och tid till att träna.

Behandlingar som erbjuds
Förr erbjöds mest klassiska massager och ansiktsbehandlingar men de är numera oftast utbytta mot mer sofistikerade och längre behandlingar. Varför inte prova på ljusterapi för att balansera hormonerna, elektromagnetisk energi för att ta bort oönskade fettceller eller varför inte det nya, fisk-spa, där man låter fiskarna äta bort döda hudceller på fötterna!

Jag tror säkert vi får en härlig månad med många tips. Som vanligt så får ni gärna dela med er om det är något spa ni tycker vi ska lyfta i här i bloggen!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.