Bra resmål i oktober

Oktober är en mellanmånad när det gäller solsemester. Resorna till Medelhavet kör sina sista avgångar och vinterns resor har inte riktigt ännu kommit igång.

Medelhavet
Det finns dock några av Medelehavets resmål som passar bra även under oktober. Cypern har, precis som övriga ställen runt Medelhavet, varmt och torrt under sommaren. Där temperaturen sjunker på andra ställen behåller Cypern en stor del av sin värme med en medeltemperatur på cirka 24 grader. Även vattnet behåller sin värme och visar ungefär samma temperatur. Turkiet ligger också långt ner i Europa och bjuder på liknande temperaturer. Det man ska veta om man väljer ett ”sommarresmål” utanför säsong är att affärer och restauranger börjar stänga och det finns allt färre turister. Det är dock många som uppskattar det lugna sköna tempot som det ofta skruvas ner till.


På Cypern vara sommaren långt in på hösten!

Storstad i Europa
Du behöver inte åka långt ner i Europa för att fortfarande möta en behaglig värme under din stortstadssemester. Paris har en medeltemperatur på cirka 15-16 grader. Åker du längre österut till Prag och Budapest så sjunker graderna med cirka 8-10 grader. Varmare är det i Rom som bjuder på hela 22 grader under oktober.


Rom har en medeltemperatur på 22 grader under oktober.

Längre bort
Sydafrika (som vi precis haft som månadens resmål) är perfekt att resa till under oktober. Deras vår startar nu och Sydafrika är som allra vackrast. Australien har precis som Sydafrika sin säsong tvärtemot sveriges och inleder sin vår nu. New York  har snö på vintern precis som vi men deras sommarsäsong är längre och har en medeltemperatur på cirka 15 grader.


I New York kommer hösten senare. 15 grader i oktober.

Under oktober är det orkansäsong som kan drabba Florida, Karibien, Mexico och även delar av Asien.

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

2 Responses to Bra resmål i oktober
  1. Anders Björk Svara

    Andra bra resmål i oktober är ju också den grekiska ön Karpathos som ligger långt söder ut, samt förstås Kreta som ligger strax väster om Karpathos.

    • Hallin Svara

      Anders Björk: Du har så rätt! Både Kreta och Karpathos ligger långt ner i Medelhavet och bjuder på sköna temperaturer i oktober.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.