Billiga weekendresor

Nu börjar den härliga tiden då man börjar bli sugen på en weekendresa till någon storstad. Kanske bokade du den där resan i somras som du inte hade tänkt och längtar iväg trots att plånboken kanske inte tillåter större utsvävningar. Vi har tittat på storstäder i Europa där du får mycket för kronan. Både vad det gäller själva resan och prisnivån i landet. Att euron är låg och svenska kronan är stark gör förstås sitt till att det allmänt är en lägre prisnivå just nu.

Förra året vid en här tiden var jag i både Warsawa och Krakow. Till båda resmålen kan man hitta prisvärda resor och du kommer bli förvånad hur lite det kostar att leva där.


Krakow är otroligt vackert och du blir förvånad över hur billigt det är!

Berlin
Ett annat resmål där det är enkelt att hitta billiga flyg och hotell är Berlin som bara blir mer och mer populärt. Här kan du hitta en weekendresa för under 2.000:-. I Berlin finns också många ställen där det är billigt att både äta och dricka. Läs våra inlägg där vi delar med oss av många tips.


Gott om flyg och hotell gör Berlin till en av de billigaste storstäderna just nu.

Istanbul
Istanbul bjuder på mängder av sevärdheter, en annorlunda kultur och väldigt god mat, faktiskt det tredje bästa köket i världen. Prisvärda hotell är enkelt att hitta både runt Taksimtorget och i gamla stan. Läs mer om Istanbul här.

Budapest
Budapest är en härlig storstad med en gripande historia som man påminns om runt om i staden. Förrra året var Lotta där tillsammans med Ungerska Turistbyrån. Här har hon delat med sig av mängder av tips. I och med Malevs konkurs kan det vara knepigare att hitta direktflyg men totalpriset för boende, flyg och hotell blir ändå prisvärt.

Riga och Tallinn
Ett annat alternativ när man vill åka på en billig weekend som man inte alltid tänker på är att åka på en kryssning. Tallink/Silja Line har prisvärda kryssningar till både Tallinn och Riga. Det finns möjlighet att utöka eller kombinera resan och stanna extra nätter i båda städerna. Här får du mycket för svenska kronan. Även rolig shopping på marknader.  Kryssningen kan man kombinera genom att tillbringa nätter i Estland eller Lettlands huvudstäder. Båda städerna är både billiga att bo och att leva i.


Gamla stan i Riga bjuder på vackra vyer och låga priser.

Forex storstadsindex
Vi har också tittat på Forex storstadsindex där man förutom valutakursernas förhållande även tar hänsyn till olika städers prisnivåer för vanliga utgifter.
I jämföresle med Sthlm på index 100.
1. Budapest (52)
2. Riga (54)
3. Tallinn (59)
4. Prag (61)
5. Lissabon (65)
6. Berlin (67)
7. Dublin (72)
8. Istanbul (78)
9. Madrid (78)
10. Reukjavik (84)
11. Wien (85)
12. Barcelona (87)

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.