Sydafrika – golf

Golfspelare sätter en putt

Sydafrika har en lång tradition av golf då redan britterna tog golfen med sig under kolonialtiden på 1800-talet.  På 80-talet började allt fler golfbanor att byggas i Sydafrika och idag finns det runt 450 stycken! Under de senaste åren så har flera golfbanor byggts och framförallt i området Western Cape där Kapstaden ligger. Det sägs att banorna hör till de vackraste i världen något som Inger Bergermo (f.d. anställd)Resia i Stenundsund  kan intyga. Inger har varit i Sydafrika många gånger och har spelat på flera av golfbanorna.

Ta del av Ingers tips:
Runt Kapstaden finns omkring 50 golfbanor och det är enkelt att ta sig dit med hyrbilen. De allra flesta av dessa ligger otroligt vackert. Somerset West Golf Club ligger väldigt naturvackert ner mot Godahoppsudden. Flera av golfklubbarna har även vingårdar och riktigt bra restauranger. En av dessa är Steenberg Golf Club med den härliga pay-offen, Minutes from Cape Town Miles from the world. Här kan du dessutom bo över i ett mysigt hotell. Ernie Ells är en annan golfklubb som också har en vingård. Den ligger inte långt från Hidden Valley som Inger även tipsade om när vi skrev om vingårdar. Arabella ligger väldigt vackert placerad vid Indiska Oceanen. Här finns även hotell och spa för den som vill stanna över.


14:e hålet på Steenberg Golf Club.


Arabella ligger vackert vid Indiska Oceanen.

På Garden Route i Najsna ligger en mycket vackert belägen golfbana uppe på ett berg, Pezula. Vidare på Garden Route i George hittar du en av världens finaste golfbanor, Fancourt. Här finns flera 18-hålsbanor. Det är en av de exklusivaste i Sydafrika och 18 hål kostar 500 R (430:-).


14:e hålet på Pezula i Najsna.

Runt Port Elizabeth hittar du inte mindre än 52 golfbanor. Alla mycket fina men Ingers favorit här är Humewood som ligger väldigt vackert med fina utsikter. Den här ligger på sanddynerna så här finns det gott om sandbunkers!

Till sist vill Inger tipsa om en helt fantastisk resa med Rovos Rail som vi tidigare skrivit om. Rovos Rail har flera specialavgångar bl a Golfsafari sex gånger om året. Resan är på åtta nätter och varje dag vaknar du upp och kan spela på en ny golfbana. För den som inte spelar golf men ändå vill följa med eller om du vill ta en paus från golfen så anordnas det safari och andra utflykter på dagarna. Ombord på tåget äter du verkligen förstklassig mat och dricker fantastiska viner. Smakar det så kostar det naturligtvis. Cirka 43.000 R (36.800:-) men är det någon gång i livet man ska göra denna resan så är det bra att passa på nu då kronan är stark och randen är låg. I priset ingår verkligen allt!

Till sist kan vi berätta att en av världens största golfspelare, Gary Player, kommer från Sydafrika och den mest berömda golfbanan heter just Gary Player Country Club och ligger i Sun City. Varje år spelas här Nedbank Golf Challenge en tävling där 12 deltagare spelar om värdlens största prissumma på två miljoner dollar.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.