New York – NY Firestore

Cecilia Wasén på Resia i Motala tipsar om att besöka butiken NY Firestore på 17 Greenwich Avenue. Här kan du köpa de berömda tröjorna med NYPD-och FDNY-tryck, t-shirts, huvtröjor, pikéer och flera andra produkter.

NY Firestore öppnade 1991 som ett komplement till ägarnas Medical Center som låg några dörrar bort på samma gata. Det dröjde inte länge förrän butiken växte och brandmän från andra länder ville köpa produkterna och dela erfarenheter i butiken. Det spred sig även till turister som också ville ha en tröja med den beömda logon. Efter den 11 september 2001 förändrades dock butikens inriktning från att ha haft en lättsam profil till en mötesplats där man kunde dela sorgen med andra som varit med. Man fick hjälp från flera håll i världen och som tack erbjöd man rabatt till polis, brandkår och federala myndigheter. NY Firestore gav också stora donationer till olika projekt som gynnat medlemmar och deras familjer.


Tröjor går även att köpa på fler ställen. Bl a på homerunstore.se där bilden är lånad.

Idag finns butiken på en annan adress, den är större men sitt vanliga jag igen. Många brandmän världen över träffas. Turisterna kommer och köper de berömda tröjorna med NYPD- och FDNYtryck.

Gör ett besök när du är i New York. T-shirtar kostar cirka $20. På hemsidan kan du läsa mer och de skickar även till Sverige.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.