Gratis reseappar

Är du en av dem som inte orkar släpa med dig resegudieböcker, miniräknare eller ordböcker på din resa? När du har en smartphone finns det många bra appar du kan använda under din resa. Det finns miljontals av appar som kan vara bra att ha på resan, här nedan kommer tips på sex stycken, som du kan ladda ner till din smartphone gratis innan resan. Samtliga appar fungerar för både Iphone och Android.

Tripadvisor
Tripadvisor är en komplett reseguide i mobilen. Tripadvisor har över 75 miljoner omdömen och tipsar om hotell, restauranger, sevärdheter och annat du vill ha information om på ditt resmål. Appen har även en funktion som heter ”nära mig”. Med den funktionen får du tips om vad som finns att göra nära stället som du befinner dig för tillfället. Andra funktioner är citygudier du kan ta ner för att använda i offlineläge och du kan även skriva egna recensioner på ställen du gillar eller inte tycker är värda att besöka.

Click A Taxi 
Med Click A taxi kan du beställa en taxi utan att ringa. GPS:en på din smartphone kan även lokalisera på vilken adress du befinner dig. Appen fungerar än så länge i hela Sverige, Norge, Danmark, Storbritannien, Irland och Tyskland. Under 2012 förväntas den även att komma till större delar av Europa och till USA. Click A Taxi är smidig när du kommer till en ny stad där du inte vet något taxinummer eller är osäker på vilka taxibolag som är pålitliga.

Google Translate
Det kan ibland vara bra med tillgång till app som kan översätta ord och meningar, speciellt om du inte är bekant med språket som talas på ditt resmål. Med Google Translate kan du översätta text mellan 64 språk. På vissa språk finns även möjligheten att spela upp översättningen och ibland även prata in istället för att använda text.

Valutaomvandlaren XE Currency converter
Hur mycket kostar något i jämförelse med den svenska kronan? Med valutaomvandlaren Currency Converter kan du omvandla över 180 olika valutor för att lätt kunna räkna ut vad saker och ting kostar mot den svenska kronan. Positivt är att när du är på ett resmål kan du även omvandla valutor i offlineläge.

City maps 2Go – Lite
Att hitta en bra app som kan fungerar som ett komplement till en vanlig papperskarta är inte det lättaste. Med den här appen kan du ladda ner en karta som du sedan kan använda i offlineläge. Det finns 7800 kartor att välja mellan. Den här appen vid namn City maps 2Go-Lite är en gratisversion som enbart tillåter användaren att ladda ner EN karta gratis. För att få tillgång till obegränsat antal nedladdningar kostar den fullständiga City maps2Go versionen 7 kr.

 Har du tips på någon app som du använder mycket på resan?

/ Jenny

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.