Höstlov på ingång – på väg till Gran Canaria eller Teneriffa?

Barnens älskade höstlov är snart här och en del familjer har planerat en solresa, andra kommer att åka iväg på en storstadsweekend och resten kommer att stanna i Sverige. Vad har du för planer?

Strand med solstolar och parasoller


Solresor: Gran Canaria eller Teneriffa?
Förr i tiden kallades det efterlängtade lovet för ”potatislovet” och barnen var då lediga för att hjälpa till med potatisplockningen ute på landsbygden. Idag innebär höstlovet för många oftast en efterlängtad solresa tillsammans med barnen.

Gran Canaria
Denna ö är en av Resfebers solfavoriter och storfavorit bland svenskar inför höstlovet. Gran Canaria bjuder på sol, bad och massvis med sevärdheter. Ön ingår i ögruppen Kanarieöarna och är den tredje största. Temperaturen som inte skiljer sig särskilt mycket mellan sommar och vinter, gör det möjligt att semestra på ön året om. Men det kan skilja sig väldigt mycket mellan den norra och södra delen under vintertid – regnigt i norr och solsäkert i söder.

Flamingos och delfiner på Palmitos Park
I Maspalomas kan ni besöka Palmitos Park, som barnen lär älska. Här kan ni se på en spektakulär show med delfiner och sedan vandra runt i den botaniska trädgården och titta på exotiska fåglar. Möt långbenta flamingos och långnäbbade ibisfåglar. Adressen är Barranco de Los Palmitos, Maspalomas.

Vattenland för stora och små
Missa inte det enorma vattenlandet Aqualand med spännande rutschkanor och attraktioner och en Mini Park för barnen. Förbered för en heldagsutflykt och en hel del timmar i poolen! Vuxna testar Aquamania (hisnande rutschkana med tre olika tuber), vilar upp sig i Congo River, och barnen härjar runt i sitt egna lilla paradis. Adressen är: Carretera, Palmitos Park, Km 3, Maspalomas. Information om Resfebers paketresa till Gran Canaria, hittar du på hemsidan.

Boka flyg och hotell till Gran Canaria

Boka hotell på Gran Canaria

Teneriffa
Vacker strand på TeneriffaPlayaTeresitas, Teneriffa
Teneriffa är också en självklar favorit under höstlovet, och vi förstår varför: Det finns sol, det finns värme och det finns hav. Ön ingår också i ögruppen Kanarieöarna, och är den största bland de 13 öarna. Två populära turistorter är Playa de las Americas och Los Christianos. Den solkyssta ön har ett behagligt klimat året om och är därför en het destination under hösten. Den södra delen av ön är den soligaste och varmaste delen, med flest varma och molnfria dagar. Vill du boka resa till Teneriffa? All nödvändig information hittar du på Resfebers hemsida.

Boka flyg och hotell till Teneriffa

Boka flyg till Teneriffa

Boka hotell på Teneriffa

Aqualand Tenerife
Lät ”delfiner” och ”det enorma vattenlandet” intressant? På Teneriffa, Costa Adeje, kan du kombinera båda utflykterna under samma dag. På vattenlandet i Costa Adeje, finns det aktiviteter för hela familjen. Titta på en magisk show med söta delfiner – utnämnd till ”den bästa showen i världen” av IMATA (International Marine Animal Trainers’ Association). Ta sedan en runda till Dolphin Planet och lär dig mer om flasknosdelfiner, deras egenskaper, livsmiljön och allmänt om arten. Adressen är Avenida de Austria 15, Costa Adeje.

Monkey Park
En kort bilresa från både Los Christianos och Playa de las Americas, hittar ni den lilla berömda zoon Monkey Park. Det är ett internationellt avelscentrum för utrotningshotade primater. Här kommer barnen kunna mata de små söta aporna och se färgglada papegojor, gulliga lemurer, svarta leoparder och många andra djurarter. I parken kan man också köpa mat till att mata djuren, och det ryktas om att vindruvor är väldigt omtyckta – dock kanske inte leopardernas favoritval. Här finns en bra vägbeskrivning till parken. Se videoklippet för mer inspiration!

För familjer med planer på att stanna hemma, finns här tips på 5 utflykter under höstlovet. Vad saknas?

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.