En resa till London – en iskall torsdag, en medeltida fredag och en oförglömlig lördag

Du som funderar på att resa till London behöver kanske lite inspiration och några tips inför resan. London fascinerar och gör självklart ett gott första intryck. Du lär komma tillbaka gång efter gång och du som redan är där eller är en Londonista, tipsa gärna om dina egna favoritplatser!

Torsdag
Du anländer till storstaden. Du andas in, andas ut och känner efter Londons puls. Förmodligen behöver du varva ner och söker dig till något lugnare ställe för en avslappnad start. Nej, vi har inte tid med det! Du är i London och vila kan du göra hemma i soffan. Rivstarta istället med en annorlunda barstund, besök Londons permanenta isbar. Året om är baren komplett gjord av is. Stolarna, borden, till och med glasen. Få en iskall start i – 5°C på Icebar by Icehotel London. Du kommer både kunna äta gott och ta en drink, för mer information om öppningstiderna och bokningar, besök isbarens hemsida. Baren hittar du på 31-33 Heddon Street.

Fredag

Börja dagen med en god frukost och bege dig sedan ut på nya äventyr. Besök Spitalfield´s Market som har öppet bland annat torsdagar och fredagar 10.00- 16.00, samt söndagar 09.00-17.00. Under torsdagar och fredagar är det konst, mode och antik som gäller. Du kommer kunna hitta snygga accessoarer, fynda vintageplagg och upptäcka fin konst. Marknaden ligger bara en kort promenad från tunnelbanestationen Liverpool Street.

Du som reser ofta till London, känner kanske till detta smultronsställe, The Medieval Banquet London, centralt beläget vid Tower of London. Här bjuds man på en medeltida bankett, en kombination av en rejäl måltid och en fantastisk show. Musiken och sången är hämtade från medeltiden och renässansen, liksom handlingen. Bli vän med kungens riddare, se på när de fäktas, sjung med och dansa under showens gång. För mer information om bokning och priserna, besök hemsidan.

Lördag
Londonresan på väg mot sitt slut för denna gång, men London är bara en kort resa bort, som tur är. Shoppa under lördagen, vila en stund under eftermiddagen och förbered dig inför en rockig kväll!
Rocka loss till ”Rock of Ages – the smash hit musical”, som visas på Shaftesbury Theatre, 210 Shaftesbury Avenue. Den här stjärnspäckade musikalen har nominerats med fem Tony Awards och fått otroligt fina recensioner. Hylla 80-talets rockkultur och dansa till The Final Countdown, I Want to Know What Love Is och många fler. För mer information, gå till www.rockofagesmusical.co.uk

För fler tips och mer inspiration, besök bloggen London Calling. Cajsa Lykke bloggar från London och tipsar om sina bästa favoritbarer, butiker och mycket mer.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.