Fem tips under höstlovet

Hösten tränger sig på, vardagen fortsätter och vi försöker klura ut var sommaren tog vägen. I hemlighet börjar vi planera inför nästa semester och drömmer oss bort till de där Maldiverna, men en sak i taget. Snart är barnen lediga från skolan och då det är dags för det älskade höstlovet. Här är tips på 5 utflykter för vuxna och små:

1. Hitta Nemo i Charlottenlund
Danmarks Akvarium i Charlottenlund, norr om Köpenhamn, är ett hem för mer än 300 djurarter från hela världen och de färgglada clownfiskar väntar otåligt på sina besökare. Se fina havsköldpaddor, bläckfiskar, pirayor och så mycket mer! Läs mer på www.akvarium.dk

2. Experimentera med såpbubblor
Experimentarium i Hellerup, Danmark, kan barnen se fantastiska utställningar om energi, matematik, speglar och experimentera själva. Förutom att det är roligt och rätt fräckt, så är det också väldigt lärorikt. Kan man klippa i en såpbubbla utan att den spricker?

3. Vasamuseet alltid lika kul
Stockholmarna och turisterna kan alltid besöka det spännande Vasaskeppet och få reda på mer om hennes historia. Ett spännande besök på Vasamuseet är alltid intressant och givande, och under höstlovet kommer barnen träffa Vasas timmermän, som håller på att byta ut 5500 rostiga bultar. Barnen får också testa på att byta en bult på en mindre modell.

4. Vandra runt i Universum
Mitt i Göteborg ligger Nordens största science center på hela 8000 kvm och heter Universum. Här kan barnen gå på upptäcktsfärd och besöka regnskogen, se på när sandtigerhajen matas och lära sig mer om ormar. Nyligen rymde en dinosaurie; se videoklippet när den försöker lifta till Göteborg!

5. Gå ombord på en riktig ubåt
I Malmö vid Malmöhusvägen, ligger museet Teknikens och Sjöfartens hus som ingår i Malmös Museer. ”M-igt” ska det vara när man ska till M-staden! På Teknikens och Sjöfartens hus kan du tillsammans med barnen stiga ombord på ubåten U3 och se utställningar om sjöfart, flygtrafik och motorer. Varje tisdag och söndag kl. 13.00 – 16.00 finns veteranbesättningen på plats i ubåten för att svara på de besökandes frågor. Hur lagade man mat? Hur kändes det att spendera så lång tid under vattenytan?

Om ni istället har planerat en solresa till Teneriffa eller Gran Canaria, kolla in dessa tips om vad ni kan hitta på.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.