Downton Abbey – Highclere Castle

Tycker du om Downton Abbey lika mycket som jag och väntar på att tredje säsongen ska börja?


Downton Abbey – tredje säsongen börjar senare i höst. Bild lånad från hemsidan.

Serien har blivit rejält hyllad och ses av mer än 11 miljoner i Storbritannien. Downton Abbey visas i över 100 länder. I väntan på att Downton Abbey ska börja så har jag tittat närmare på Highclere Castle, slottet där serien utspelar sig.

Highclere Castle är en av Englands mest vackra viktorianska slott som bebos av för Earl och grevinnan av Carnarvon. Till slottet hör en 1.000 tunnland stor park och trädgård. Slottet har varit i familjens ägo sedan 1679 då slottet byggdes.


Highclere Castle. Bild lånad från hemsidan.

Julian Fellowes, som är vänner till familjen Carnarvon, hade Highclere Castle i tankarna när han skrev Downton Abbey. Han funderade länge på en serie om den edwardianska perioden och lät serien växa fram med Highclere castle som inspiration. Ingen trodde dock att den skulle mottas så väl och bli så fantastiskt populär.

Om du vill besöka slottet så kan man göra det under påsk- och sommarlovet. Men innan du åker dit så är det viktigt att boka biljetter. Det är oerhört populärt att besöka! Vid besöket så följer man en rutt genom slottet där det i varje rum finns guider som berättar mer om både rummen och personerna som bott där. Man får även se några av sovrummen och den egyptiska utställningen i källaren. På slottet finns ett café och presentbutik. Här kan du läsa mer och boka biljetter till nästa år som släpps under oktober.

Du kan åka tåg från London både från Padinton till Newbury, Waterloo till Whitchurch och London Victoria till Newbury. Det går bra att ta en taxi för vidare färd till slottet. Tåget tar cirka en timma och taxin 20 minuter.

¨
På Hallwylska Palatset i Stockholm kan du se en del av de vackra kläderna från serien.

Hallwylska Palatset visar kläder
Om du vill se ännu mer av Downton Abbey och alla fantastiskt vackra kläder som skådespelarna bär så pågår det en utställning på Hallwylska Palatset i Stockholm mellan 5 oktober till 6 januari 2013. Förutom flera av klädrna från serien så är palatset väldigt trevligt att besöka och man kan få en inblick över hur det vara att leva under de här förhållandena under den här tiden. Här kan du läsa mer om utställningen.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.