Reseguider från Svenska Moderådet

Vill du också hitta till de där modebutikerna, marknaderna, sevärdheterna som bara personer på plats har koll på.

Svenska Moderårdet ger ut reseguider om London, Paris, Milano & Florens samt New York. De ger också ut en guide om de bästa adresserna för inredningsshopping i Paris, London och New York i samma guide. Guiderna är uppdelade efter områden så att du enkelt ska hitta till de olika adresserna. Priset är 290:-/styck och du beställer de här.

Håll utkik här i bloggen. Vi kommer snart att ha en tävling där du kan vinna reseguider från Svenska Moderådet.

Ett urval av tipsen i London och Paris:
London
123 på Bethnal Green Road, E2
123 är en konceptbutik som ligger undangöd i Shoreditch. Moralen och essensen ligger här på antikkonsumtion och lokalt mode som man bara kan hitta i brittiska märken och plagg som är hållbara. 123-märket finns enbart för kvinnor m,en butiken har ett stort sortiment av vintagekläder för herrarna.

Columbia Road Flower Market
En utomhusmarknad på gatan med samma namn för snittblommor och krukväxter. I området finns också många trädgårdsbutiker, med nya eller antika föremål, gammaldags mjölk- och brödaffärer, vintagekläder och annat kul. Öppet året runt alla söndagar mellan 8-14.


På Columbia Road Flower Market finns allt för den blomintresserade. Bild lånad från hemsidan.

Mildred’s på Lexington street, W1
Soho har de senaste åren blivit ett ganska urvattnat kvarter, men Mildred’s håller fortfarande ställningarna. Kanske för att de började satsa på vegetariskt och ekologiskt långt innan det blev en trend. Genuin medvetenhet utan att slå över i trotsighet är ovanligt, men på Mildred’s lyckas man. Gott vegetariskt som gillas även av köttätare och dessutom till bra priser.

Uniqlo på 311 Oxford Street
Japankst mode gillas i London. I slutet av 2007 öppnade det japanska märket Uniqlo inte bara en, utan två butiker samtidigt på Oxford Street. Här hittar du bra baskläder och även fynd som snygga kashmirtröjor till riktigt bra priser.

Paris
Merci på 111 Boulevard Beamarchais
Konceptbutiken Merci är en ”måste-adress”. Mer rätt i tiden än så här kan det inte bli. Då delar av vinsten går till välgörnade ändamål /utsatta barn) kan man här shoppa Marin, Stella Mc cartney, välvald vintage och väldoft från Annick Gotal med gott samvete. Meric är förstås inrymd i en gammal rå industrilokal och utöver butik har man också ett antikvariat/bok-café vars böcker är skänkta av förfatatre, kritiker och känt folk som rensat bokhyllan. Merci har också en egen klädlinje med plagg av designers som Paul Smith och Stefano Pilati – vilka avstått från vinsten till förmån för den goda sakens skull. Bakom konceptet döljer sig det äkta paret Bernard och ;arie-France Cohen som efter försäljningen av Bonpoint har råd att vara generösa. Ligger visserligen i 4:e arrondisimenet, men det är promenadavstånd från Bastiljen till Merci.


Merci är en livstilsbutik i flera plan med café, vintage, inredning och mycket annat i en härliog blandning!

Musée Gustave Moreau på 14 rue de la Rochefoucauld
Vilken fantastisk miljö! är man en vän av sadominimalism så storknar man väl! Men är man inne på en mer eklektisk inredningsstil så är ett ebsök i den franske målaren och symbolisten Gustave Moraeus (1826-1998) gamla hem och ateljé en inspirerande upplevelse. Gör gärna ett besök pån andra våningens toalett.

Aux Bons Crus på 7 rue Des Petits Champs
Strosat runt under akaderna i Palais Royal? ladda abtterierna och vila benen hos aux Bons Crus. Här kan man äta en liten ostbit eller ta in en takkrik goda charkuterier samt dricka fantastiska viner på glas.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.