Palma de Mallorca – restaurangtips

Mallorcas största stad Palma blir allt mer populär. Direktflyg, det sköna klimatet och kombinationen stad och strand gör Palma till ett perfekt resmål för en weekendresa. Här tipsar vi om restauranger i centrala sta’n.


Restaurangen Tast serverar snygga och goda tapas.

Riktigt snygga tapas hittar du på restaurangen Tast, som ligger på Avinguda del Comte de Sallent 13 (det finns ytterligare en Tast på Carrer de la Unión 2 som vi tidigare har tipsat om här). På Tast gäller modern och ganska stram inredning, och minst lika snoffsiga tapas. Vackert och gott! På menyn finns utöver tapas pinchos (mindre än tapas) och vanlig a la carte.

Föredrar du mer genuina tapas rekommenderar jag i stället restaurangen El Cuerno på Carrer San Juan 2. Trångt och trivsamt med traditionella, spanska tapas på menyn. Ät dem inne längs bardisken, vid något av de små borden eller på gatan utanför restaurangen – hela korsningen utanför är full av folk som minglar!

El cuerno tapas Palma de Mallorca
Genuin spansk atmosfär på El Cuerno.

En lättare lunch kan du äta i skuggan under alléns träd utanför Born 8 på Paseo del Borne 8. I kafeterians glasdisk finns fräscha smörgåsar, lättare rätter som omelett och pizzabitar och underbara bakverk. Till det kan du få till exempel en god kaffe latte eller färskpressad juice. På uteserveringen i allén finns det mycket att titta på så här kan du vila sightseeing-fötterna en lång stund.

Cappuccino grand cafe Palma de Mallorca innergård
Koppla av på Cappuccinos svalkande innergård.

Ännu mer avkoppling får du om du går till Cappuccino Grand Café på San Miguel 53. Cappuccino finns på flera ställen i Palma, men just denna blev min favorit under resan till Mallorca. På den vackra innergården kan du koppla av i skuggan med en kall gazpacho (den kalla, spanska grönsakssoppan) eller en kopp kaffe och bakelser och tårtor som inte är av denna värld. Menyn innehåller också sallader, smörgåsar och varma rätter. Springbrunnen porlar och innergårdens väggar är täckta av bougainvillea. Här får du en skön paus från värmen och folklivet på gatan utanför.

cappuccino grand cafe palma gazpacho
En skål kyld gazpacho är en lätt och god lunch varma dagar.

Är du mitt uppe i sightseeing eller shopping, och bara behöver fylla på med lite ny energi så gör ett depåstopp vid Naturalments höga bardisk, som ligger på hörnan där Carrer de Colom möter Carrer del Forn del Racó. Här kan du köpa varmkorv, creppes, kaffe och framför allt gudomlig glass i en mängd härliga smaker.

Naturalment Palma de Mallorca glass crepes
Naturalments glass är svår att motstå, och varför skulle man? Ät och njut!

Boka flyg och hotell till Palma de Mallorca

Boka flyg till Palma de Mallorca

Boka hotell i Palma de Mallorca

Boka paketresa till Palma de Mallorca

Ida Sjöholm Resia

4 Responses to Palma de Mallorca – restaurangtips
 1. Lena Eklöv Svara

  Jag blir sugen att förlänga sommaren med Mallorcas atmosfär gärna på ett hotell enbart för vuxna fast jag annars jobbar och älskar barn så skulle det vara balsam för själen❤

  • Hallin Svara

   Lena Eklöv: Jag kan hålla med dig där. Mina barn är stora och på semestern är det ganska skönt att få ha det lite lugnt : )

 2. Alesandra Svara

  Jag letar efter en restaurang som ägaren är franska! I mallorca! Någon som vet?? Tack

  • Hallin Svara

   Alesandra: Det känner jag inte till men kanske att någon annan gör det?!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.