Vinn en resa till Sydafrika

Idag börjar vår tävling på Facebook där du på en karta ska hitta biljetterna till Sydafrika. Resan med Jambo Tours är på 12 dagar och avgår 30 november. Resans värde är 56.660:-. Det är du som vinner tävlingen som reser tillsammans med en vän. Resan går alltså inte att ge bort till någon annan. Om du vinner resan så vill vi även att du är med och delar med dig av dina upplevelser här i bloggen med text och bilder.

Klicka här för att komma till tävlingen

Tävlingen är avslutad!

Resan man vinner heter Natur, Kultur & Vilda djur. Som namnet säger så är det en innehållsrik resa med det bästa Sydafrika har att erbjuda.

Natur, kultur & vilda djur
Med på hela resan (förutom i Kapstaden) följer svensktalande guide med.

Dag 1 i Sydafrika: Boende i lodgen White House som ligger strax utanför White River. Samling vid poolen där reseledaren, Hylton Langley, berättar vad man får uppleva på resan innan det blir välkomstmiddag.


Hylton Langley talar svenska och möter upp i Sydafrika.

Dag 2 i Sydafrika: Pilgrim’s Rest, guldrushstaden där man får en guidad tur med guldvaskning. Vidare mot Graskop där det blir pannkakor, Drakensbergens lite oväntade specialitet. Efter lite shopping åker man vidare till en afrikansk by där man får lära sig mer om Shangaanfolkets kultur, seder och bruk.

Dag 3 i Sydafriika:  ”Panoramaturen” med Drakensbergen. Man besöker Blyde River Canyon, God’s Window, The Pinnacle och Lisbon Falls. Hela dagen bjuds man på hissnande vyer och utkikspunkter. Picknicklunch i det fria!

Dag 4 i Sydafrika: Kruger National Park. Redan tidigt på morgonen beger man sig ut i jeeparna för att se djuren när de är som mest aktiva. Parken är två miljoner hektar och täcker en yta lika stor som Småland och Blekinge tillsammans. Efter en picknickfrukost ger man sig ut på vidare äventyr. Vid lunchtid checkar man in på campen och därefter är det dags för ännu en safari. Midag vid campen i solnedgången.  och upplever natur, kultur & vilda djur i Sydafrika.

Dag 5 i Sydafrika: Hela dagen ägnas åt Kruger-parken och gör endast avbrottt för att äta och lyssna på färdledaren som är utbildad naturvårdare. För den som vill kan lägga till en nattsafari för cirka 120:- som betalas på plats.

Dag 6 i Sydafrika: Morgonen startar med ytterligare en safari innan man lämnar parken för att åka mot Kapstaden där vi åker mot hotellet Sundown Manor som ligger perfekt nära Sea Point.

Dag 7 i Sydafrika: Dagen börjar med en guidad tur i kåkstäderna och man får lära sig mer om kulturskillnaderna i landet och man får också se hur en stor del av landets befolkning lever. Man får bl a se att materiell välfärd inte alltid är receptet på lycka! Eftermiddagen och kvällen på egen hand. Varför inte besöka Robben Island där nelson Mandela satt fängslad.

Dag 8 i Sydafrika: Idag står Cape Point och Godahoppsudden på schemat. Besöken här brukar bjuda på möten med pingviner och sälar!  Eftermiddag och kväll på egen hand.


Kapstaden.

Dag 9 i Sydafrika: Idag besöker man de välkända vindistrikten Franschhoek och Stellenbosch. Gemensam avskedsmiddag på den Afrikanska restaurangen Gold.

Dag 10 i Sydafrika: Innan flyget tar oss tillbaka mot Sverige så finns det tid på egen hand.

Missa nu inte att gå in och tävla. Den här fantastiska resan kan bli din!

Imorgon blir det ett inläggm ed en intervju av Ingrid och Hylton Langley som är reseledare på både denna resan och andra i Sydafrika. Missa inte det!

2 Responses to Vinn en resa till Sydafrika
  1. [...] Idag har turen kommit till ”guldgrävarstaden” Pilgrim’s Rest där guldgrävarna slog ... blogg.resia.se/2012/09/22/sydafrika-pilgrims-rest
  2. [...] Nu har vi dragit oss upp mot Sydafrikas öskust och inland. Vi har tidigare skrivit om safari och naturr... blogg.resia.se/2012/09/19/sydafrika-safari

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.