Sydafrika är septembers resmål

Vilt,  vackert och vanebildande. Det är så Inger Bergermo från Resia i Stenungsund beskriver september månads resmål som är Sydafrika.

Det är ett spännande land med mängder av sevärdheter som vi ska titta närmare på. Sydafrika har länge legat på mångas önskelistor över landet att besöka och enligt Inger som har varit där flertalet gånger så har landet allt det som vi skandinaver uppskattar med en riktig bra semester.

Inger berättar vidare:
Det genuina Afrika i norr med vacker natur, ett rikt djurliv och en blandning av olika kulturer. I söder fruktodlingar, vingårdar, milslånga stränder och ett behagligt subtropiskt klimat. Miljonstäder, orörda naturområden och nationalparker. Ett dynamiskt affärsliv, musik, konst och färgstarkt hantverk. Sydafrika är verkligen kontrasternas och ytterligheternas land.


Vilda djur i Sydafrika.


Stellenbosch, en av de mest kända vingårdarna.

Sydafrikaner kallas ”The rainbow people” beroende på att det finns så många kulturer med olika hudfärger. Människorna i sig är mycket färgstarka och otroligt gästfria oberoende av hudfärg. Man känner sig mycket välkommen som turist.

Maten och vinet är ett kapitel för sig. Här njuter vi av fantastiskt god mat och givetvis jättegoda viner till priser som är långt under vad vi är vana vid här hemma eller i andra turistländer.

Naturen är betagande och mycket varierande. En unik upplevelse är att man lägger ett par dagar på safari. Gärna i ett privat safariområde där man kommer helt nära djuren och har stora möjligheter att se The Big Five (lejon, buffel, leopard, elefant och noshörning) i öppna jeepar. Jeeparna rakt ut i naturen, dofterna och känslan är fantastisk. På kvällen intar man oftast middagen i en ”Boma” under den afrikanska stjärnhimlen med facklor som den enda belysning. Helt magiskt!

Kapstaden – världens vackraste stad – utan tvekan tycker jag. Det imponerande Taffelberget i bakgrunden och havet med Robben Island på andra sidan. Här finns massor att se och göra.


Kapstaden – världens vackraste stad!

En varning dock! Reser man hit en gång så längtar man alltid tillbaka. Vilt, vackert och vanebildande!

Så håll utkik här i bloggen under september om du är nyfiken på Sydafrika!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.