Bila i Europa – spännande städer du inte får missa!

Ett spännande sätt att upptäcka mer av Europa är att sätta sig i bilen, spela favoritlåtarna och rulla iväg mot nya äventyr.

Vy över Prag

Hösten är på ingång och storstäder väntar otåligt på sina besökare. Några tips på städer du inte får missa under din roadtrip:

Berlin
Europa har många smultronsställen. Bila iväg med Berlin i sikte och du anländer till en stad full av konst. Du som redan har planerat in bilresan i början av september, kommer perfekt till The Berlin Music Week som hålls den 7 – 11 september runtom i Berlin, med mycket olika beats och musikstilar. Alexanderplatz U-Bahn-station kommer att fyllas med musik, liksom den gamla Flughafen Tempelhof Airport. Du kommer dessutom kunna testa Berlins olika klubbar. Under Berlin Clubnacht går av stapeln fredagen den 7 september och lördagen den 8 september, kan du besöka 30 olika klubbar med över 100 dansgolv och du betalar inträde bara en gång. Mer information om klubbarna och biljetterna finner du på hemsidan. Tyskkunskaper krävs eller så kan du testa Google translate.

Karta över Berlin

Härliga Berlin, full av överraskningar och spännande äventyr. Månaden september hyllas med konstutställningar och konstnärliga projekt under Berlin Art Week som anordnas den 11 – 16 september. Mässan ”BERLINER LISTE” om samtidskonst kommer att hållas den 13 – 16 september på MUMA – Kraftwerk Berlin. Mer än 120 internationella gallerier kommer då ställa ut sina konstverk med allt från måleri, skulpturer och videokonst till fotografi.

I ett tidigare blogginlägg om Berlin, får du tips om ljusshowen du inte får missa (Festival of Lights 10 – 21 oktober) om du istället funderar på att besöka stan senare under hösten. Mer information om hotell i Berlin, hittar du på Resfebers hemsida.

Prag
Med bilen genom Europa, glöm inte Prag, vackert belägen vid floden Moldau (Vltava på tjeckiska). Huvudstaden imponerar med sina pompösa byggnader, vackra kyrkor och skulpturer och sitt storslagna slottsområde. Du kommer se historiska monument och byggnader i många arkitektoniska stilar, dricka god öl på tjeckiska pubar och varför inte testa tjeckisk korv med senap och pepparot? Här är ett tips inför din upptäcktsfärd:

Slottet och Sankt Vitus katedral
Det enorma slottsområdet består av byggnader, palats, museer, trädgårdar och den gotiska St. Vitus-katedralen. Pragborgen sägs vara det största medeltida slottet i världen och här kommer du kunna hitta vackra byggnader i flera byggnadsstilar – gotiken, renässansen, barocken och neoklassicismen.

Sankt Vitus katedralen är en av Prags viktigaste kyrkor och har dels varit en kröningskyrka och förvarat kungakronan samt kronjuvelerna. Katedralen är ett gotiskt mästerverk med en historia som börjar 1344. Byggarbetet av katedralen tog nästan 600 år och kunde äntligen invigas år 1929. Den vackra Sankt Wenzelkronan finns på plats för allmänheten att beundra. Den väger 2,5 kg och 6 av världens 9 största safirer är placerade på denna krona. Mer om Resfebers utbud av hotell i Prag finns på hemsidan.

Budapest
The great tower of Fishermen's BastionUnder din bilresa, besök den ungerska huvudstaden, som är helt klart en av Europas vackraste städer. Mysig atmosfär, mycket själ och många år på nacken. Förundras över vacker arkitektur och storslagna byggnader. Staden som en gång i tiden bestod av tre skilda städer, Buda, Pest och Óbuda, slogs samman 1873 till en enda stad.

De två stadshalvorna, Buda och Pest, ligger på varsin sida av floden Donau och bjuder på lite olika sevärdheter. Halvan Buda räknas som stadens historiska centrum, medan halvan Pest ansvarar för det kulturella och kommersiella utbudet. Visitbudapest.travel tipsar om Budapest Top 10 och här kommer ytterligare två tips:

En destination för kropp och själ
Gellert badet i BudapestBudapest är tack vare sina varma källor fylld av termalbad, med mineralrikt vatten och lyxiga spa-anläggningar. Skäm bort din kropp och själ, besök anrika Gellertbadet, som ligger på Buda-sidan. Anläggningen öppnade sina dörrar för allmänheten 1918 och har ett stort utbud av termalbad, medicinska- och spabehandlingar. Badet hittar du på adressen Kelenhegyi út 4.

Margaretaön
Den vackra lilla ön på Donaufloden, mellan Margaretabron och Árpadbron, passar perfekt för romantiska utflykter och promenader. Med sina paradisliknande trädgårdar och parker, bjuder ön in dig för en heldag av harmoni och avkoppling. Ön är bilfri, så du tar promenadvägen istället. Du kan välja att vandra eller cykla runt den vackra ön. Det sägs att ön fick sitt namn efter den helgonförklarade prinsessan Margareta (1242-1270), då hennes far, konungen Béla IV, lovat att dottern skulle bli en nunna om Ungern besegrade mongolerna. Efter segern fördes hon bort till öns kloster och levde som nunna till sin död. Du kommer fortfarande kunna se ruinerna av det medeltida klostret. Information gällande Resfebers hotell i Budapest, hittar du på hemsidan.

När har du planerat din bilresa? Vilka städer kommer du att besöka? Om du inte bokat någon bil ännu, kan du kolla priser här!

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.