Med buss till Italien med barnen

I sommar åkte Ingrid Gustafsson (f.d. anställd)Resia i Strängnäs med sin familj på bussresa med Ölvemarks till Rimini, Italien. Med på resan förutom Ingrid och hennes man var barnen, 9, 12 och 14 år. Resan var en direktbuss med övernattning ombord.

Vi blev nyfikna på hur det är att ta bussen i nästan ett dygn tillsammans med barnen?

Läs intervjun med Ingrid:

Hur är det att resa med barnen på bussen så långt?
Med de äldre barnen var det inga probelm. 9-åringen frågade extra många gånger hur långt det var kvar! Men bussen gjorde flera stopp vid rastplatser, ett lunch och middagsstopp på utresan och ett middagsstopp på hemresan. Man fick sig även en bensträckare på färjan Rödby – Puttgarden. På bussen var det filmvisning på kvällen. Luften var fräsch i bussen och man kunde dra isär sätena ifrån varandra och fälla ner dem förstås. Många hade med sig egna kuddar och en liten filt till natten. Många hade med sig stödstrumpor för att underlätta den långa resan sittandes. Fördelen i jämförelse med ett långflyg är ju att man ser något utmed vägen. Slott, vingårdar och storkar som häckade på tak i Danmark och Norra Tyskland. Brennerpasset och Dolomiterna var sevärt! Gulliga små medeltida byar som ligger insprängda i bergen.

Hur sysselsatte ni barnen?
Vi hade med oss MP3 med favoritmusiken och ljudböcker nerladdade. Vi läste medtagna ”sommarboken”, löste korsord och sudoku. Den yngsta vinkade till bilar, tog foton från bussen. Vi räknade också passerande Ferrari-bilar i Italien!

Berätta om hotellet ni bodde på.
Vi bodde på Hotel Alfredo´s i Rivazzurra, 75m från stranden. Vi bokade med halvpension, frukost och middag, vilket var pefekt. Kanonläge med gångavstånd till allt.


Härlig strand i Rimini.


Långgrunt och barnvänligt.

Berätta om Rimini.
Stranden är ca 15 km lång och 50 m bred och långgrund så att det passar barnfamiljer. Många delar av stranden är uppdelad av solglada solparasoller och solstolar. Det här området är känt för sitt fitness-tänk. Utmed stranden finns ca 100 utomhus gym! Det anordnas utomhus aerobic-pass och vattengympa med jämna mellanrum. Dusch/wc och omklädningsrum finns det också gott om. Gott om vattensporter för den som önskar.


Rimini är en 2.000 år gammal stad.

Tröttnar man på strandlivet är Rimini en över 2.000 år gammal stad med flera minnesmärken från den tiden, bl.a Italiens äldsta bro, triumfbågar från Romartiden, fina Renässans palats och smala gränder. Federico Fellini är född i Rimini och har lämnat efter sig en park.

Varför tycker du att det passar barnen?
Det var ett roligt och annorlunda sätt att resa. Vi kunde umgås mer under resan än när vi flugit. Sol och bad i Italien med deras goda mat slår aldrig fel!


San Marino ligger knappt två mil från Rimini.

Gjorde ni några utflykter?
Tyvärr var det för varmt att åka på några längre utflykter, t ex Venedig och Florens. Men vi tog bussen till den intilliggande badorten Riccione. Det var enkelt att röra sig utmed kusten till intillliggande orter med trådbussen; 1,20 euro per person, giltig i en timme. San Marino ligger en bit in i landet och är en egen republik. Mysigt med kullerstenar och bra shopping!

Är du också sugen på en bussresa? Här kan du läsa mer om våra alternativ.

2 Responses to Med buss till Italien med barnen
  1. Jenny Svara

    Vad heter företaget som har bussar som åker till Italien?

    • Hallins reseblogg Svara

      Jenny: Vi säljer bussresor med Scandorama och Ölvemarks. Jag har åkt med båda men just den här resan var med Ölvemarks!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.