Couchsurfing, Happy pills och Airbnb – 3 coola idéer vi älskar

Hur många gånger har du inte vaknat och varit exalterad över någon idé som du har fått under nattens gång? Sovit gott och sedan vaknat med en brilliant idé? Det kan vara allt från ett coolt klädesplagg till en innovation. Det händer till och med att du har upptäckt, efter att ha googlat, att någon har hunnit före och redan kommit på din coola plan före dig. Trist. Väldigt trist. Men du är inte ensam. Det händer många fler. Här är i alla fall några annorlunda idéer som har slagit genom och är helt enkelt väldigt coola!

Couchsurfing – surf or host
Låna ut din soffa, berika världen med dina kunskaper och få nya vänner. På community Couchsurfing blir du erbjuden allt från resetips till att träffa lokala värdar på olika destinationer. Eller så kan du själv vara värden och bjuda in en resenär till ditt hem och guida genom staden. Kortfattat – människor möts online för att hjälpa varandra offline, runt om i hela världen. Ett billigare sätt att resa och dessutom träffa nya vänner.

Happy pills that make you happy
Det låter väldigt misstänksamt, men som tur är, det är bara godis. Men det är miraklet vi alla har väntat på. Det löser våra kärleksbekymmer, sänker stressnivån på jobbet och gör oss lyckliga. Ok, kanske inte. Men happy pills är väldigt gulliga och passar perfekt som presenter till nära och kära. Det finns flera kit som man kan välja för att lösa olika problem.

Hyr ut ditt hem och hyr andras inför din semester
På community Airbnb kan privatpersoner hyra ut sina bostäder och hyra andras istället för att bo på hotell. Under vintern 2012 passerade Airbnb 5 miljoner bokade nätter, fem månader senare ökade denna siffra till 10 miljoner, skriver Travelreport. Människor drar mer nytta av varandra och tjänar en liten slant samtidigt. Det som också är så bra med denna typ av tjänst är det går att ranka bostaden och hyresvärden. Bostäderna och värdarna får rekommendationer och betyg. Smart, effektivt och helt rätt i tiden!

Har du kommit över några coola idéer som du skulle vilja dela med dig? Det kan både vara något du själv har kommit på eller läst. Feel free to share!

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.