Palma de Mallorca – strandtips

(Uppdaterat inlägg 190830) Reser du till Mallorcas största stad Palma slår du två flugor i en smäll – stadshäng och strandliv på samma resa! Vi har tidigare skrivit mycket om restauranger och shopping i Palma. Här kommer ett par heta strandtips!

strand Palma Mallorca

Stranden i sta’n
Vill du slinka ner på stranden en snabbis räcker det att du promenerar ungefär en kvart från katedralen och österut längs med vattnet. Korsa Avinguda de Gabriel Roca, så är du strax vid strandpromenaden och sandstranden.

Park del Mar Palma Mallorca strand
Från Park del Mar nedanför katedralen i Palma har du inte långt till stranden.

På denna strand mitt i sta’n finns toaletter men ingen vidare service i övrigt att tala om. Å andra sidan har du relativt nära till Palmas stora utbud av restauranger, kaféer och barer. Kvaliteten på badvattnet är okej enligt vissa, dålig enligt andra. När jag var där blåste det mycket så jag vågade mig aldrig i vattnet själv, men många andra badade.

Charmiga vikar väster om sta’n
Vill du spendera en längre stund eller kanske en hel dag på stranden kan du ta buss nr 3 mot Illetes en knapp mil väster om sta’n. Bussen går från flera hållplatser inne i centrum, bland annat från busshållplatsen utanför stationen. Väl framme vid ändhållplatsen fortsätter du nedför backen och kan då välja mellan två stränder, Platja de Illetes och Platja Cala Comtesa. Jag har hört ryktas att turisterna går till vänster till Illetes och lokalinvånarna till höger till Cala Comtesa men jag vet inte om det stämmer – välj själv vad du föredrar, båda stränderna är fina.

Illetes strand palma mallorca
Välj mellan flera vackra, gröna vikar i Illetes.

Jag valde Cala Comtesa till höger, och fann då en charmig, grönskande, liten vik med både sandstrand, klippor och terrasser. Observera att det bitvis är brant och att det går trappor ned från vägen till själva stranden. Vid vägen finns bajamajor och mellan vägen och stranden ligger ett litet kafé där du kan köpa dricka, glass och smörgåsar, bland annat. Det finns parasoller och duschar, men på denna strand är servicen annars begränsad. Fortsätter du längre västerut runt udden finns ännu en turkos vik med sandstrand, Cala Oli. Här sköter du dig själv, servicen är i stort sett obefintlig.

Platja Cala Comtesa Mallorca Spanien Palma
Platja Cala Comtesa är en liten charmig vik. (Bild lånad här.)

Platja de Illetes är en större strand med hotell och flera restauranger och barer i direkt anslutning till stranden. Här finns också annan service, som till exempel parasoller, solstolar och duschar. Även denna strand ligger vackert i en vik, med grönskande sluttningar och fin utsikt över Palma-bukten.

Stor sandstrand öster om sta’n
En halvtimmes bussresa österut med buss nr 15 tar dig till Platja de Palma, Palmas egen ”finstrand”, som faktiskt är en av de finaste stränderna ön har att erbjuda.

Platja de Palma Mallorca
Platja de Palma.

Åker du hit kan du njuta av nästan 5 kilometer len sandstrand och härligt klart vatten. Med en stor strand kommer också god service och mycket kommers. Strandpromenad, barer, restauranger och affärer kantar stranden. Stranden är mycket välskött och det finns toaletter, duschar, solstolar, parasoller och badvakt.

Har du hyrbil kan du så klart köra själv till stränderna utanför sta’n, men tänk på att det kan vara ont om lediga parkeringsplatser!

Hur är vädret på Mallorca? Mallorca har ett behagligt klimat året om, varmaste är det maj – oktober.

Boka flyg till Palma de Mallorca

Boka hotell i Palma de Mallorca

Boka flyg & hotell till Palma de Mallorca

Boka weekend till Palma de Mallorca

Ida Sjöholm Resia

2 Responses to Palma de Mallorca – strandtips
  1. Christer Salberg Svara

    Ser bra ut! September kanske det blir

    • Hallins reseblogg Svara

      Christer Salberg: Så härligt. Mallorca är verkligen en underbar och mångsidig ö!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.