Mallorca – mysigt boende för barnfamiljer

Många som åker på charterresor med sina barn väljer i första hand de större koncepthotellen med barnklubbar, vattenland och all inclusive. Naturligtvis är detta bekvämt för alla men det finns också många familjer som hellre väljer  de lite mindre hotellen och hittar på andra saker med sina barn.

Annicka Thorsberg (f.d. anställd)Resia i Skövde var på Mallorca i sommar med sin familj. De valde ett av Fritidsresors lägenhetshotell i Alcudia som är lite mindre och mysigare – Elisa Hotel. Hotellet ligger vid kanalerna som omgärdar Alcudia med promenadavstånd till både stranden och naturparken S’Albufera. Det är cirka 3 kilometer in till centrum men det finns butiker och restauranger även i området. Hotellet, som har pool, är personligt och erbjuder halvpension för den som vill.


Mysigt boende på Elisa Hotel, Alcudia, Mallorca.

Berätta mer om hotellet ni valde?
Ett mellanklass lägenhet hotell med bra pool för barn som inte är så gamla. Det ligger bra med ca 5 minuteratt gå till stranden. Gångavstånd till några restauranger och shopping. Nära till bushållplatsen för att ta bussen in till den stora och trevliga marinan i Alcudia.


Stranden är härlig på Alcudia!

Alcudia erbjuder många stora koncepthotell. hur kom det sig att ni valde det mindre hotellet?
Vår son var två år när vi åkte och vi sökte ett barnvänligt resmål med närhet till fin strand. Vi ville både kunna fixa maten själva och äta på restaurang men vi ville också ha en prisvärd resa. Prisskillnaden är ungefär 1.500:- per vuxen mot koncepthotellen.

Vad tycker du är för- respektive nackdelar att välja de stora koncepthotellen?
Den stora fördelen är att det är bekvämt. Det brukar också vara hög standard på både hotellen och maten. Nackdelen är att de ibland ligger lite för sig självt och en bit bort från centrum om man vill ut och strosa på kvällarna som jag tycker är trevligt under semestern.

Gjorde ni några utflykter när ni var där?
Vi tog lokalbussen till hamnen flera gånger och promenerade. Vi åkte även till Alcudia gamla stad som är mysig. Det var väldigt enkelt att ta bussen. Hade vi haft större barn så hade vi säkert hyrt bil och upptäckt mer av Mallorca men detta passade oss väldigt bra.


Även på kvällarna är stranden härlig.

Vilka var höjdpunkterna på resan?
Den fantastiskt fina långgrunda Alcudiastranden!


Härligt med den mjuka och fina sanden!

Har du några bra tips till andra som reser med barn till Mallorca?
Ett bra tips kan vara att packa ned myggmedel och myggstift då myggorna var irriterande! Om du söker ett större koncepthotell så var vi och tittade på Viva Blue som har ett riktigt bra läge!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.