Kryssning med barnen

Karolina Fägerblad som arbetar på Resia i Västerås har stort åldersspann mellan sina barn. Den äldsta är 21 och den yngsta 8. Det är inte alltid enkelt att hitta en semesterform som passar hela familljen säger Karolina.

Familjen Fägerblad tycker om att uppleva och upptäcka på sina semesterresor. De letar sig gärna bortom turiststråken för att hitta det genuina på ett resmål. För dem har kryssning blivit den perfekta formen att resa. Med ankomst till nya länder varje dag finns det gott om saker att se och ta del av. Ryggsäcken är ett måste att ha med på kryssningen, enligt Karolina Fägerblad.


Arvid trivs på kryssningen!

Kryssning – något för alla
På en kryssning finns verkligen något för alla så att samtlliga i familjen kan få njuta på det sätt som stått högst på önskelistan. T ex kan de stora barnen ta sovmorgon och spendera dagen på båten vid poolen och ta det lugnt eller ta del av olika sportaktiviteter som finns  medan vi andra väljer att gå iland.

Mycket att upptäcka
Familjen har totalt gjort sju kryssningar och har definivit hittat en resform som passar dem. Inför varje kryssning har de förberett sig noga med guideböcker, helst Lonely Planet, där det finns beskrivna promenader i olika städer som är perfekta att följa. Vi står oftast först på landgången med packade dagryggsäckar. När vi har fått vår heldag kantad av nya intryck är det lika härligt att gå ombord igen för att njuta av god mat i lugn och ro på kvällen. Innan vi hade kryssat första gången var jag rädd att jag skulle känna mig ”instängd” på ett fartyg, men det är precis tvärt om. Man får upptäcka och se hur mycket som helst, berättar Karolina.


Fartyget har ankrat upp och vi är på väg att upptäcka resmålet.

Fantastisk mat
Katarina uppskattar även middagen vid sittande bord. Det har bidragit till en bra matkultur hos våra barn. De njuter idag av att sitta ned i lugn och ro och äta fyra rätter, och de har verkligen fått ta del av fantastisk mat från världens alla hörn. De är aldrig rädda för smaka eller testa något nytt.

Engelskan fungerar bra!
Vid de första resorna kunde yngsta sonen, Arvid, inte så mycket engelska och på de flesta barnklubbarna ombord finns ingen svensktalande personal. Till en början kändes det som en nackdel, men idag ser både Karolina och Arvid annorlunda på det. Svenska barn kan mycket mer engelska än vad vi vuxna tror. Vi märkte att när Arvid fick chansen så var det inga problem för honom att kommunicera. Aktiviteterna var så roliga, han drogs med i dem och då löste sig dialogerna av sig själv, avslutar Karolina som tidigare har jobbat som lärare i engelska.

Karolina delar även med sig av sinta tips efter deras sju kryssningar

7 Responses to Kryssning med barnen
 1. Emsan Svara

  Vilket härligt inlägg!

  • Hallin Svara

   Emsan: Visst blir man kryssningssugen!

 2. Översätt - Translate text Svara

  Ser ju riktigt skoj ut 🙂

 3. Rosita Svara

  Vi åkte på kryssning i Medelhavet (1 vecka) när vårt äldsta barn (nu 9½ år) var bara 10 veckor gammal. Vi ”fuskade” och hade både mor- och farföräldrar med så att jag och maken kunde göra några utflykter när gick iland. Till Livorno, Villefranche och Barcelona funkade det bra att ta med lilla bebisen men vid de andra hamnstoppen (med längre till sevärdheter) tyckte vi inte det lämpade sig att ta med lillan.

  Vi gör gärna om en kryssning! Vill dock avvakta minst tre år till, när yngsta barnet är i af fem år fyllda. Den yngsta är en sladdis så därmed skiljer det en del år till de två äldsta barnen – kryssning är ett suveränt tips på semesterform som kan passa hela familjen så tack för det (den påminnelsen) 🙂

  Hälsar Rosita

  • Hallin Svara

   Rosita: Wow, det var inte dåligt att åka på en kryssning med en 10 veckor gammal bebis!

 4. Siv Åkerlind Bäckman Svara

  Skall nu i dec bege oss ut på våran 22:andra kryssning,dock bara den 2:andra med hela familjen som består av 12 st allt från en 10 månaders kille till farfar 62 år.Kryssade i medelhavet (hela fam)för två år sen då allt fungerade bra.Farfar/farmor var barn vakter då föräldrarna gick i land på olika aktiviteter.Vissa stopp följde dom små med.Ungdommarna( 14/16 år) fann massa goda vänner uti vida värden som dom i dag har kontakt med.Skall dock säga att det är en god och omsorgsfull planering som krävs för att allt ska gå i lås men det är värt varenda minut

  • Hallin Svara

   Siv Åkerlind Bäckman: Men vilka kryssningsresenärer ni är. Men jag förstår att ni fastnat, det är verkligen ett perfekt sätt att resa. Har inte tidigare tänkt på att det är så bra när man reser så många och med barn i olika åldrar men det är klart att det fungerar utmärkt då utbudet är så stort. Hopps ni får en härlig kryssning än en gång!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.