En resa till New York – därför älskar vi staden som aldrig sover

En resa till New York är aldrig fel men under hösten förvandlas storstaden till något extraordinärt. Vädret är behagligt och en promenad i Central Park kommer att få dig att känna som om du befinner dig i en höstsaga. Staden som aldrig sover kan upplevas som högljudd och smått kaotisk, aldrig stilla, men det är just de egenskaperna man lär sig älska med tiden.

New Yorks bästa marknader

The Brooklyn Flea Market sägs vara en av världens bästa marknader och under lördagar håller marknaden öppet i Fort Greene och under söndagar i Williamsburg. Marknaderna anordnas från april till november och du får chansen att fynda vintagekläder, smycken, vackra hantverk och äta gott. Reservera en heldag och du lär inte bli beskviken!
Lördagar, kl. 10.00 – 17.00, Fort Greene Flea, 176 Lafayette Avenue.
Söndagar, kl 10.00 – 17.00, Williamsburg Flea, East River Waterfront, mellan North 6th och North 7th Street.

På lördagarna anordnas också en matmarknad i Willamsburg kallad Smorgasburg. Marknaden ligger vid East River Waterfront. Här kommer du både äta gott och köpa med dig hem allt från köksredskap, delikatesser och annat kostrelaterat. Påminner inte ”Smorgasburg” om smörgås?
Lördagar, kl 11.00 – 18.00, Smorgasburg, East River Waterfront, mellan North 6th och North 7th Street.

Save the date

Hösten är älskad av New York-borna och full av magiska events, utställningar och shower. Här är några förslag under de kommande månaderna inför din resa till New York:
Alien, gadgets, and guns: designing the world of men in black

Museum of the Moving Image visar en spännande utställning om hur rymdvarelser, masker och specialeffekter görs i science fiction filmer. Se fantastiska prylar från Men in Black 3 och få en inblick i jobbet som ligger bakom små konstiga varelser. Utställningen visas till och med den 23 september, 35th Avenue (37 Street), Queens.

Little Brazil

Brasiliens självständighetsdag firas den 2 september och i New York anordnas årligen en stor festival som sträcker sig 25 kvarter i området känt som ”Little Brazil”. Vad härligt om du lyckas planera in detta så att det passar din resa till New York. Festens mittpunkt är den stora scenen vid 6th Avenue, West 43rd Street med musik och dans. Dansa till sambarytmer, njut av stämningen och smaka på goda brasilianska rätter.

Fashion Night Out den 6 september

Mode firas den 6 september runt om i New Yorks butiker och andra städer. Modeskapare, modeller och modeälskare samlas lite överallt i olika butiker för att tillsammans ta del av olika modeshower, shopping och musikföreställningar. Håll dig uppdaterad via deras Facebooksida Fashion Night Out.

Village Halloween Parade

Om du planerar en resa till New York under oktober, åk helst i slutet för att kunna fira Halloween där. Barnen går den traditionella ”trick or treat” rundan, klädda i spökliknande dräkter och husen är vackert dekorerade med fina pumpor, massa ljuslyktor och spindelnät. Mer än 50 000 deltar varje år i Halloween-paraden på 6th Avenue i New York. Den 31 oktober 2012 är det dags för årets läskiga parad och den som äger en dräkt, får gärna delta i paraden för en gemensam show tillsammans med dansare och artister. Publiken kan följa paradens marsch längs Spring Street till 16th Street från 19.00 till 22.30.

Ett annat New York tipsar om stans godaste hamburgare

Bloggen Ett annat New York talar varmt om Big Nick’s Too och snart förstår du varför. Bilden med den saftiga hamburgaren säger mer än 1000 ord. På menyn står det 30-tal saftiga hamburgare och bloggarens personliga favorit är American Cheeseburger. Big Nick’s Too hittar du på Upper West Side, 70 W 71st Street.

Vad vill du tipsa om? När besökte du senast New York ?

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.