Eilat – nyhet hos Solresor

Idag presenterar Solresor en nyhet för vintern – Eilat. Eilat är ett solsäkert resmål med kristallklart vatten och mängder av historiska sevärdheter inom räckhåll.

Eilat ligger vid Aqaba-viken, längst söderut i Israel. Staden lockar med shopping, en fin marina, bra hotell och ett stort restaurangutbud. Eilat är solsäkert, solen skiner 350 soldagar om året! Medeltemperaturen under februari är 23 grader. 


Marinan i Eilat.


Perfekt resmål för den dyk- och snorklingsintresserade.

Många boendealternativ och kristallklart vatten
Det finns många olika boendealternativ att välja på. Allt från lyxiga Hilton till mysiga lägenheter där du själv ordnar din mat. Några hotell erbjuder även all inclusive. Det finns boende både inne i Eilat och några kilometer utanför vid den fina Coral Beachstranden vid Röda Havet. Precis utanför ligger ett rev med samma namn vilket gör Eilat till ett populärt ställe för dyk- och snorklingsfantaster. Reser du med barnen så bor du med fördel i Coral Beach.


Följ med på utflylt till Jerusalem.


Du kan även besöka klippstaden Petra från Eilat.

Intressanta utflykter
Det perfekta läget är en bra utgångspunkt för intressanta utflykter. Antingen åker du med på rundresan under 1 vecka där du får se mer av Israel, bl a Jerusalem, Nazaret och Döda havet eller så följer du med på någon av utflykterna som erbjuds. En 2-dagars tur till Jerusalem med Döda havet eller klippstaden Petra i Jordanien. I Eilat kan du också simma med delfiner vid Dolphin Reef, rida kamel eller åka på jeepsafari i öknen, vandra längs vandringsleder i utkanten av resmålet eller åka med på en båttur ut i Aqaba-viken, besöka Underwater Observatory Marine Park m.m.

Resorna kommer att gå från Malmö och Göteborg med start 20 december.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.