Upptäck Kap Verde

Önskar du ett resmål som kan erbjuda följande:

– Solsäkert
– Kilometerlånga vita sandstränder
– Hotell av hög standard
– Lugn och ro
– 9 timmars flygresa från Sverge


Kilometerslånga vita sandstränder.

Då kanske Kap Verde kan vara något för dig. Kap Verde är verkligen resmålet där du tar dagen som den kommer. Det är total avkoppling med mycket sol och bad. Söker du partaj och festliv bör du välja ett annat resmål.

Fritidsresor har boende på två öar, den större och mest etablerade, Sal och den mindre exploaterade, Boavista. På båda öarna har du aldrig lång till stranden från hotellet. På Sal har du fler hotell att välja på medan du på Boavista har några färre.


Kanske det är på semestern till Kap Verde du ska lära dig Kitesurfing?

Linnea Lönnqvist (f.d. anställd) från Resia i Växjö vill slå ett slag för Blue Village Riu Funana som ligger alldeles vid stranden. Resan blir prisvärd tack vare en generös all inclusive. Förutom Bamseklubb så finns här en mängd aktiviteter såsom dykning, vindsurfing, tennis, styrketräning och ett spa där du kan köpa behandlingar.


Butiker på Santiago.

Om du någon dag vill ta dig upp från solstolen så rekommenderas ett besök till grannöarna. På Sal kan du besöka huvudstaden Santa Maria. Där finns även extra salta bad på norra sidan av ön där det utvinns salt. Prova att flyta som en kork!

På ännu en grannö, Santiago, får du uppleva en hemsk historia då ön var ett nav i slavhandeln. Det är enda ön på Kap Verde som har en levande vulkan. Du kan också besöka öns botaniska trädgård.


Missa inte att prova Fogo-vinet!

Många väljer all inclusive då prisnivån på turistrestaurangerna är förhållandevis hög. Missa inte att prova Fogo, inhemska vita vinet.

11 Responses to Upptäck Kap Verde
 1. Anders Svara

  Underbara bilder och en bra sammanfattning av anledningar till att fler borde åka till Kap Verde öarna!

  • Hallin Svara

   Anders: Vad kul!!

 2. Annika Svara

  Ni har lyckats pricka in 2 av mina drömresmål på bara några dagar: Kap verde och Israel. Ojoj, nu fick jag ännu mer ved till min brasa… 🙂 Tack för bra tips!

  • Hallin Svara

   Annika: Vad roligt! Jag blir ressugen precis varenda dag jag skriver : ) Eilat känns så kul att det är tillbaka. Det var många som åkte dit i slutet av 80-talet. Perfekt resmål med både sol och bad samt mycket intressanta sevärdheter inom räckhåll!

 3. Jan Lahti Svara

  Hur är dykvattnet runt Kap Verde?

  • Hallin Svara

   Jan Lahti: Tror absolut att det finns bättre dykresmål. Hittade en del info här: http://dyk.net/art/kap-verde-%E2%80%93-ett-%C3%B6rike-f%C3%B6rvandling Kan alltså fungera om man reser hit för öns skull. Om man reser för att dyka så hade jag nog valt ett annat resmål. Mexico?!

   • Jan Lahti Svara

    Tack för tipset. Är väl inne på att göra en kombinerad semester i vinter med sol, bad, kultur och dyk. Mexiko låter helt okej =)

    • Hallin Svara

     Jan Lahti: Det är ofta de bästa semestrarna när man både får koppla av och göra annat. Mexico har verkligen tagit fart i år. Det kommer snart rapporter därifrån!

     • Jan Lahti

      Mexiko är fint. Jag var där. I vintras. Tyvärr verkar det regna mer där än i övriga Karibien.

     • Hallins reseblogg

      Jan Lahti: Ah, det har jag inte hört. Men den bästa perioden att resa hit är ju förhållandevis kort.

 4. Jan Lahti Svara

  Det blev tre veckor på Dominikanska republiken till sist. Vi njöt av fint väder, mycket långa stränder och hyfsat dykvatten. Vidare fanns det bra utflyktsmål. Rekommenderar detta resmål för den som vill kombinera sol och bad med annat.

  Nästa gång kanske det blir Kap verde?

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.