Disneyland med familjen

Anna-Karin Nikonoff  (f.d. anställd) arbetar på vår supportavdelning. I början på juni var hon med sin man Patrik och sin son Vincent, som är 4 år, på Disneyland i Paris.


Törnrosas slott i Fantasyland.

Läs intervjun med Anna-Karin:

Berätta om resan? Hur tog ni er dit och var bodde ni?
Vi flög direkt från Göteborg med Air France till Paris, Charles de Gaulle. Vi hade förbokat transfer via Vea Shuttle ca 20 eur/väg/vuxen och hälften för barn. Flyget från Göteborg till Paris tog cirka 2 timmar och shuttlebussen ca 45 minuter. Vi bodde fyra nätter på Disneyhotellet Sequoia Lodge.


Allt är välskött och välordnat.

Var det lagom antal dagar?
Ja, det var lagom antal dagar, absolut inte mindre än 2 dagar i parkerna. Om jag hade kunnat ändra på något så hade jag åkt 1 vecka och kombinerat med avslut i Paris under helgen. Under helgerna så åker fransmännen själva till parkerna och det var stor skillnad på kölängderna. 3-4 dagar är perfekt på Disneyland. En dag på Universal räckte för oss eftersom de flesta aktiviteter där är för större barn.

Hur var det att åka i början av juni? Var det mycket köer?
Vi åkte innan högsäsongen dragit igång. Vädret var kanske inte det bästa men det fungerade bra med regnkläder. Fördelen är att det är mindre folk. Men, som sagt, försök att undvika helgerna.  På vardagarna var snitt-kötiden 15-20 minuter och på helgen cirka 40 minuter. Detta gäller för attraktioner för mindre barn. För ”värstingattraktionerna” kan man nästan dubbla kötiden. Jag tror det är bra att undvika att åka i augusti då det både är väldigt varmt och mycket folk.

Berätta om de olika parkerna.
Det finns två parker på Disneyland Paris, Disneyland och Universal Studios. På Disneyland finns det fem olika ”världar” med olika teman. Mat och attraktioner är styrt utefter detta temat. På Adventureland finns  Pirates of the Carribean och  Indiana Jones. Frontierland med vilda västerntema. På Main Steet USA finns häst och vagn, butiker och ånglok. På Discoveryland hittar du Buzz Lightyear och den läskiga Space Mountain Mission 2, Star Wars mm och avslutningsvis på Fantasyland alla småflickors dröm (och även små killars…). På Universal står filmen i centrum och attraktionerna är lite ”häftigare”. Vi såg några av showerna som var riktigt bra. Patrik åkte den mest omtalade attraktionen Space Mountain som han tyckte var det värsta han någonsin har åkt. Banan är helt i mörker med planeter med fluorescerande ljus med loopar och branta backar. Inte något för den som är känslig!


Mamma Pirat!


Favoriten – Buzz Lightyear. Väldigt spännande!

Hade ni några favoriter i parkerna?
Favoritattraktionerna för både oss och Vincent var Pirates of the Carribean, Buzz Light Year och Phantom Manor (Spökhuset). Vi tyckte också det var kul när de olika Disneykaraktärerna kom gående så att man kunde fotografera och krama dem – om man vågade! Vissa av hotellen hade också besök av karaktärer två gånger per dag som var mycket uppskattat. Då hade de även en fotograf med sig som tog bilder som man sedan kunde köpa. Några gånger varje dag går den storra paraden genom parken. Kolla upp tiderna när du kommer fram, den får man inte missa!


Obligatorisk fotografering med karaktärerna.

Har du några praktiska tips att dela med dig av?
Väldigt bra att man i parkerna kan hyra ”barnvagnar” med tre stora hjul (typ cykeldäck) som t om en 7- åring kan sitta i.  För det blir väldigt mycket promenerande på dagarna. Vagnen märks med ditt namn vid hyrtillfället så man vet vilken vagn som tillhör respektive familj. Vid varje attraktion fanns utrymme där man kunde ställa ifrån sig vagnen och även förvara saker i.

Om man bor på Disneys egna hotell kan man vissa dagar komma in i parken redan kl. 8 på morgonen  istället för kl. 10 då parken öppnar för allmänheten. Då har de öppnat upp de mest populära attraktionrna och man har möjlighet att åka utan att stå i kö.

Man kan köpa till ett ”fast track” för att gå före i kön. På helgerna blev det dock ganska lång kö även i snabbkön! Om man bokar sviter på Disneys egna hotell så ingår detta passet.

Hur är det mat i parkerna? Hur är utbudet? Vad kostar det?
Det finns många olika typer av restauranger. Bufférestauranger kostar runt 22 euro/vuxen och ca hälften för barn. Snabbmatsrestauranger med hamburgare för ca 12 euroför vuxen och ca hälften för barn. Maten var tyvärr ingen höjdare och var generellt väldigt dyr. En cola kostar ca 4 euro, spunnet socker ca 4,50 euro, en öl ca 7 eur (burk). Det finns även finare restauranger där man måste boka bord – ta hjälp på hotellet. Vi hade bokat halvpension vilket var bra. Man fick kuponger som kunde användas på olika restauranger.


Tyvärr en aning dyrt med mat i parkerna. Vincent tar en korv för 6.50 euro.

Fanns det något att göra på kvällarna vid hotellet?
Förutom restaurangerna så hade hotellet även pooler både inomhus och utomhus med vattenrutschkana. Från hotellet tog det ca 10-15 min att promenera till parkerna men det finns även gratis shuttlebuss var 15:e minut. På vägen till parkerna finns Disney Village, en liten by med restauranger och affärer. Där finns även en konstgjord damm där man bl a kunde hyra trampbåtar.

Köpte ni med er något från Disneland?
Det finns ett enormt utbud av affärer med kläder, gosedjur och allt annat du kan tänka dig. Allt är väldigt inbjudande och har helt OK priser. Så vi unnade oss att köpa några t-shirts samt svärd och lite annat.


Mängder av roliga saker att köpa!

Sammanfatta ert totala intryck av resan.
Det var helt klart över vår förväntan. Vi trodde kanske att Vincent skulle vara en aning för liten men det fanns mängder av saker som passar även de mindre barnen. Vi vill absolut åka tillbaka om 4-5 år då Vincent kan utnyttja även de stora attraktionerna!


Många attraktioner även för de mindre barnen.

Boka heldag på Disneyland Paris inklusive busstransfer

Boka flyg och hotell till Paris

Boka flyg till Paris

Boka hotell i Paris

3 Responses to Disneyland med familjen
  1. Åse Nyström Svara

    Väldigt intressant att läsa! Jag funderar på att kanske ta med barnbarnen på en sådan här resa!

    • Hallin Svara

      Åse Nyström: Visst verkar det kul! Jag var där med mina barn när det precis hade öppnat. Minns att det var stor lycka!

  2. [...] barnfamiljernas favoritremål 1. Disneyland Paris 2. Legoland Billund 3. Nordsoen Oceanarium, Skagen 4.... blogg.resia.se/2013/05/11/bila-med-barnen

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.