På tal om det där med resor – Varför inte en resa till Berlin?

Den populära tyska huvudstaden förför oss med sin skönhet och lockar med toppgallerier, museer och några av världens bästa klubbar. Kreativa själar har under längre tid invaderat Berlin vilket har resulterat i spektakulära shower och utställningar, design och konst. Om du nu redan har bokat en resa till Berlin eller funderar på att göra det, kommer du inte bli besviken. Det är stor chans att du redan vet det, men det bör ändå påpekas. Vad händer till hösten och vad får du inte missa?

Pergamon Museum

Besök Pergamon Museum som är ett arkeologiskt museum med häpnadsväckande föremål och fullskaliga antika rekonstruerade monumentala byggnader. Museet byggdes mellan 1910 och 1930 och är idag ett stort byggnadskomplex, uppdelat i tre separata muséer: den klassiska antiken, antika Främre orienten och islamisk konst. Två av de mest kända utställningsobjekten är Ishtarporten (entrén till Babylon)samt Pergamonaltaret (Eumenes II uppförde altarbyggnaden åt Zeus efter en seger över gallerna). Museet är beläget på Museuminsel i centrala Berlin. En video säger mer än 1000 ord, njut!

Väl på plats, kommer du vilja få ut det mesta av din resa och se så mycket du kan. Ett tips är att skaffa Berlin-kortet och du kommer kunna bland annat få åka gratis med kollektivtrafiken. Börja en tidig lördagsmorgon med en frukost och utsikt över Berlin i Fernsehturm och gör upp planer inför helgen.

Berlin Art Week

Den 11 till 16 september 2012 anordnas Berlin Art Week och det lär bli spännande dagar med massvis av magnifika konstutställningar och händelser.

Highlights des Ägyptischen Museums

Den 15 september, 22 september och 29 september, får du chansen att upptäcka mer av den forntida Egypten. Det blir ett besök på Neues Museum för en guidad tur av Egyptens mystik och förstklassiga konstföremål från fyra århundraden.

Festival of Lights 2012

Den 10 till 21 oktober är det dags för den spektakulära ljusshowen med fokus att bokstavligen belysa stadens populära attraktioner som Brandenburg Tor och Berlin-katedralen. Festival of Lights inkluderar flera olika adresser och platser runt om i Berlin. Bli inspirerad, titta på YouTube-klippet!

Behöver du boka resa till Berlin? Hitta mer information om priser, hotell och weekendpaket till Berlin på Resfebers hemsida.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.