Resehandböcker för barn

Bokförlaget Mint har totalt gett ut sju böcker som alla handlar om att resa till stora städer med små barn. Första böckerna kom ut 2009 och har fyllts på efter hand. Författarna till de olika böckerna, Charlotte Löndahl Bechman, Helene Mohlin och Margareta Flygt har alla stor vana att resa med barn till olika storstäder. Man sätter familjen i fokus och tonen i böckerna varierar då visa avsnitt är avsedda att läsas av barnen. Böckerna är i ett behändigt format och är fint illustrerade med bilder och foton.

Följande städer finns böcker utgivna om: Bangkok, Berlin, Köpenhamn (och Malmö), London, New York, Paris och Rom.

I boken om Paris läser jag bl a följande tips:

Musée de Lármée
Här kan du bl a se Napoleons svärd och hatt. I stycket finns även en berättelse om vem Napoelon var.

Heldagsutflykt till La Promenade Plantée
En fem kilometer lång promenad på en järnvägsspår som börjar bakom Bastiljen. På vägen finns massor av blommor, bänkar och lekparker. Efter promenade kan man ta sig til Bois de Vincennes och avsluta med en roddtur i sjön.

Fransk bistro – Chez Julien
På 1  rue Pont Louis Philippe (metrohållplats St-Michel Notre Dame) ligger en mysig riktig fransk bistro i fransk jugendstil. Passar bra efter besöket i Notre Dame.

Leksaksaffär – Au Nain Bleu
1836 öppnade leksaksaffären på 5 Bolulevard Malesherbes (metrohållplats Madeleine).

Fin i håret på Bruno Liénard
Här kan både stor och liten bli fin i håret i en salong som är roligt inredd för att passa barnen. På 8 rue de Commaille (metrohållplats evres Babylone).

Saknar svensk mat? – Affären
Den svenska butiken Affären på 17 rue Duperré (metrohållplats Pigalle eller Blanché) har bara svenska varor och självklart välling och barnmatsburkar.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.