Resa med barn – Marsa Alam, Egypten

Söker du ett solsäkert resmål med inte så lång flygresa under vintern så tipsar Jenny Björklund (f.d. anställd)Resia i Västerås om Marsa Alam i Egypten. De var ett ganska stort gäng som reste iväg med barn i åldrarna 8 mån – 6 år för att fira två jämna födelsedagar och de valde att bo på Apollos hotell Calimera Habiba. Marsa Alam är en av de ”nyare” orterna i Egypten och ligger söder om Hurghada. Hit reser du om du vill ta det lugnt och det passar perfekt för barnfamiljer. Även dykare trivs här då dykvattnet är ett av världens bästa. Är du intresserad av kultur så går det utflykter till Luxor härifrån.


Från hotellet Calimera Habiba har du nära till den långgrunda och barnvänliga stranden.

Läs intervjun med Jenny:
Ni valde Apollos hotell Calimera Habiba. Berätta om hotellet och varför det passade så bra för just barnfamiljer.
Vi valde Egypten för att det är prisvärt när man vill ha all inclusive under den period vi skulle resa (mars). Calimera Habiba har en väldigt vacker trädgård och läget är helt perfekt vid stranden. De har även en uppvärmd pool, lekplats, minigolf och massor av andra aktiviteter.


Följ med på en fartfylld tur med 4-hjulingar i öknen.

Gjorde ni några utflykter när ni var där?
Det finns flera utflykter att välja på. Bl a kan man åka på 1- eller 2-dagarstur till Luxor. Man kan även åka till Aswan som är en annan antik stad ochs om sägs vara den vackraste i Egypten. Man kan åka med på delfinsafari eller safari med 4-hjulingar med kamel- och hästridning. Sen finns det förstås även olika snorkelturer. Vi valde dock inte några utflykter av dessa under vår resa men vi var några som tog en taxi och åkte till den lite större staden, Port Ghalib, för lite shopping. Några andra valde att gå på egyptisk afton med med buffé dans och uppvisningar.

Vad var fördelen med att resa så många tillsammans?
Det var perfekt att resa ett stort sällskap och hjälpas åt med barnen. När vi var i Port Ghalib tog de andra hand om barnen. Fördelen med all inclusive var att vi alltid kunde äta tillsammans utan några diskussioner kring var vi skulle gå. Ville jag och min man gå iväg en kväll och ta ett glas vin gick det bra för det var så många som kunde ta vår dotter.

Har du några tips att dela med dig av?
Innan man väljer resmål och hotell är det bra om man kan prata igenom vad det är man vill få ut av semester och uppleva. Annars kan det lätt bli förvirrat, eftersom alternativen är många. Även bra att prata igenom fördelning på rummen (alla hotell har inte rum för stora familjer)


Hotellet är byggt som en liten by med mysiga promenadvägar mellan husen.

På vilket sätt vill du rekommendera den här resan och hotellet?
Jag har redan skickat flera i släkten hit. Framförallt för att maten är jättebra, läget är suveränt och det är väldigt prisvärt. Dessutom ser hotellområdet ut som en lite by och är jättemysigt att ta promenader i på kvällarna. Vi hade en mycket fin resa tillsammans hela familjen och jag rekommenderar alla som kan att resa tillsammans med familjen. Hoteller var stort med många aktiviteter vilket gjorde att vi kunde välja om vi ville spendera dagarna tillsammans eller på egna håll.

Är du sugen på att resa hit så kostar en vecka med all inclusive från 5.495:-. Priset gäller den 17/1, 1 vecka från Arlanda. Här kan du söka din resa.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.